Hokejisté se v přípravě zaměřují hlavně na souhru v početní převaze

Hokejová reprezentace se v dějišti olympijských her připravuje na středeční úvodní duel turnaje se Švédskem. Poslední trénink absolvovala na ledě hlavního stadionu haly Bolšoj a zaměřen byl hlavně na souhru přesilovkových sestav.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejoví reprezentanti poslouchají taktické pokyny během tréninku v hale Bolšoj

Hokejoví reprezentanti poslouchají taktické pokyny během tréninku v hale Bolšoj | Zdroj: ČTK

První formaci tvořil kompletní elitní útok, tedy Plekanec s jeho křídly Jágrem a Červenkou, za nimi se o tvrdou střelu, či kvalitní přihrávku starali obránci Židlický s Kaberlem.

Trenér Hadamczik tak vsadil na už prověřenou spolupráci čtyř kladenských odchovanců a Romana Červenky, který s Jágrem a Plekancem hrál na světovém šampionátu v roce 2011. To dává určité naděje, že by jim to na ledě mohlo klapat už v utkání proti Švédsku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští hokejisté si vyzkoušeli poprvé v kompletním složení led haly Bolšoj

"Přesilovky budou po celý turnaj důležité a mohou rozhodnout spoustu zápasů, takže doufám, že nám budou fungovat," říká kapitán Tomáš Plekanec.

Ale ani druhá eskadra nevypadala při prvním tréninku vůbec špatně. Sestava Eliáš, Nedvěd, Voráček, Krejčí a Rozsíval si puk po ledě s přibývajícím časem posílala takřka naslepo.

Petr Nedvěd se na olympijský hokejový turnaj vrací po 20 letech

Číst článek

"Musím se pobavit, jak to budeme hrát a jak vyplníme prostory v útočném pásmu. Být na správných místech je hodně důležité. Myslím, že si budeme vyhovovat," věří Jakub Voráček.

Milan Michálek udělá pro tým cokoliv

Bude také velmi důležité, jak Češi zvládnou situaci, když jich na ledě bude nejen více, ale i méně. A mezi hráče, kteří budou právě v těchto situacích hodně na ledě, patří i urostlý centr Milan Michálek.

"Jsem rád, že jsem tady s klukama v týmu, a vezmu jakoukoliv roli. Co mi trenér řekne, to udělám, nebudu s tím mít problém," říká odhodlaně útočník Otawy.

Právě on mohl po tréninku nejlépe posoudit, zda se vybraným hráčům pro přesilové sestavy bude dařit překonat švédskou defenzivu.

"Máme tam výborné hokejisty, kteří si dokážou nahrát a dobře akce rozehrát. Myslím, že to pro ně nebude problém," věří před úvodním zápasem českého týmu na olympijských hrách Milan Michálek.

Petr Kadeřábek, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme