V Berouně začne v dubnu rekonstrukce kulturního domu Plzeňka

Beroun začne v dubnu opravovat Plzeňku. Za budovu kulturního a společenského domu už radnice zaplatila bývalému majiteli první splátku – 12 milionů korun z celkových dvaceti. Město se také snaží získat evropskou dotaci. Návštěvníků svých webových stránek se také ptá, jak by to podle nich na Plzeňce mělo vypadat.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Beroun hledá místo pro kulturní centrum. Radnice vyjednává i o koupi faktického kulturního centra Plzeňka

Beroun hledá místo pro kulturní centrum. Radnice vyjednává i o koupi faktického kulturního centra Plzeňka | Foto: Petr Kološ

Internetový formulář ohledně Plzeňky vyplní denně zhruba 50 lidí, informuje za radnici Pavla Švédová.

„Návštěvníků našeho webu se například ptáme, zda by se jim líbilo, kdyby bylo ve společenském domě zřízeno nějaké menší hlediště pro alternativní kulturu. Ptáme se, jestli třeba zpětně schvalují vůbec koupi společenského domu Plzeňka,“ popisuje.

Formulář bude na webu do 7. března. Pak úředníci výsledky hlasování přiloží k žádosti o dotaci. Jde o osvědčený postup, jak nahnat kladné body.

Přehrát

00:00 / 00:00

O opravu Plzeňky se zajímal reportér Petr Kološ

„Anket jsme měli na internetu hned několik. Shodou okolností se týkaly také projektů, na něž jsme žádali evropské dotace. Ať už to by projekt vzniku Muzea berounské keramiky, projekt vybavení mateřských škol. A nebo si lidé mohli vybrat další postavu do našeho dřevěného Betléma,“ říká Švédová.

Díky internetu se ti, kteří chtějí, mohou snáze zapojit do rozhodování o veřejných věcech. Také komunikace přes sociální sítě nabývá stále většího významu. Po dvou letech fungování facebookového profilu má Beroun přes 1000 přátel. O novinkách ve veřejném životě se dozvídají přednostně.

Jestli si zprávy z radnice opravdu čtou, už teď například vědí, že pokud město evropské dotace získá, bude Plzeňka zavřená celý rok. Jestliže to s dotacemi nevyjde, bude rekonstrukce rozfázovaná do etap, aby lidé nepřišli o plesovou sezonu a finanční náklady byly rozvrženy do delšího časového úseku.

Petr Kološ Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme