Krasobruslaři Březina s Vernerem útočí po krátkém programu na desítku

Po krátkém programu útočí dvojice českých krasobruslařů na olympijských hrách na umístění v elitní desítce. Michalu Březinovi patří prozatím dvanácté místo, Tomáš Verner je o jedno místo za ním.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Krasobruslař Tomáš Verner při krátkém programu na olympijských hrách v Soči

Krasobruslař Tomáš Verner při krátkém programu na olympijských hrách v Soči | Zdroj: ČTK

Krátký program vyhrál Japonec Juzuru Hanju, který se v této části soutěže jako první v historii dostal přes 100 bodů. Před Patrickem Chanem z Kanady vede o 3,93 bodu.

Známky českých krasobruslařů za krátký program od sebe dělilo jen 86 setin, oba se navzdory chybám dostali přes 81 bodů. Verner upadl při čtverném toeloopu a kombinaci zachraňoval po trojitém lutzu.

Březina se zase dotkl rukou ledu u čtverného salchowu a v kombinaci zařadil jako druhý skok jen dvojitý toeloop místo trojitého.

„Mám ze sebe radost, ani jsem nepanikařil. Zklamal mě čtverák na začátku. To samé se mi přihodilo na mistrovství Evropy, ale tady jsem si u něj ještě sednul na led. Jednaosmdesát bodů sice není na boj o medaile, ale jako výchozí pozice je to dobré,“ uvedl pro Český rozhlas Verner.

Závodilo se už bez olympijského šampiona z Turína Jevgenije Pljuščenka, který těsně před krátkým programem kvůli bolesti zad odstoupil a následně oznámil konec kariéry.

Krasobruslení:
Muži - krátký program: 1. Hanju (Jap.) 101,45 - světový rekord, 2. Chan (Kan.) 97,52, 3. Fernández (Šp.) 86,98, 4. Takahaši (Jap.) 86,40, 5. Liebers (Něm.) 86,04, 6. Brown (USA) 86,00, ...12. Březina 81,95, 13. Verner (oba ČR) 81,09.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme