Vydatné srážky dál zhorší povodňovou situaci, varují britští meteorologové

Nové srážky mají zhoršit už tak vážnou povodňovou situaci v jižní Anglii. Podle meteorologů má vydatně pršet dnes a zítra. Na dlouhou dobu má jít ale o poslední projev extrémního počasí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Povodňová situace v Británii se podle meteorologů ještě zhorší

Povodňová situace v Británii se podle meteorologů ještě zhorší | Zdroj: ČTK

Vládní Agentura pro životní prostředí se obává, že by velká voda mohla o víkendu zaplavit další tisícovku domů.

Vedle Temže hrozí největší nebezpečí od řeky Severn v hrabství Gloucestershire. Boj s povodněmi váže 70 procent britských hasičů, což je podle médií největší nasazení požárního sboru od druhé světové války.

Vicepremiér Nick Clegg odmítl návrh bulvárního Daily Mailu a krajně pravicové strany UKIP, aby Británie zmrazila rozvojovou pomoc a místo do ciziny peníze poslala do oblastí postižených velkou vodou.

Premiér David Cameron mezitím vyzval místní úřady, aby nezpoplatňovaly výdej nezbytných pytlů s pískem, což se na několika místech stalo.

Jiří Hošek, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme