Krasobruslař Hanju vyhrál i po dvou pádech. Březina skončil 10., Verner 11.

Devatenáctiletý Japonec Juzuru Hanju se stal olympijským vítězem mezi krasobruslaři. Během své volné jízdy sice dvakrát spadl, druhý Kanaďan Chan ale nabídnutou šanci nevyužil. Čech Michal Březina se posunul na konečné desáté místo. Tomáš Verner je jedenáctý.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Japonec Jazuru Hanju vyhrál olympijsou soutěž krasobruslařů i přes dva pády

Japonec Jazuru Hanju vyhrál olympijsou soutěž krasobruslařů i přes dva pády | Zdroj: Reuters

Jako první se představil Tomáš Verner, který byl po krátkém programu třináctý. Svou tangem doprovázenou volnou jízdu začal pádem při čtverném toeloopu, napodruhé se mu ale povedl, stejně jako další trojné skoky. Od rozhodčích dostal v poslední jízdě své kariéry 151,90 bodu, což mu zajistilo 11. místo.

"Na jednu stranu jsem spokojený s tím, jak jsem absolvoval olympijské hry. Na druhou stranu je tu malé zklamání. Udělal jsme spoustu malých chyb ve volné jízdě. Jako poslední jízda kariéry myslím, že je to dobrý odchod. Mířil jsem výš, ale tam sem nedoskočil," řekl Českému rozhlasu Verner.

Patří k sobě láska a olympijské hry? Samozřejmě, míní Tomáš Verner

Číst článek

Druhý český reprezentant Michal Březina předvedl ve své volné jízdě dva čtverné skoky, jeden dokonce v kombinaci, pak ale upadl na trojitém toeloopu a další skok nedotočil. Za svou jízdu získal 151,67 bodu, a skončil desátý.

"Ten první axel a ta kombinace, u které jsem spadl, mě naštvaly, ale snažil jsem se na to nemyslet. Myslím si, že ta jízda byla solidní. Dostal jsem se přes 150 bodů a skočil jsem oba čtveráky. Je to pozitivní do dalšího postupu sezony," zhodnotil Michal Březina.

Průběžnou první pozici ve volné jízdě obhájil Japonský závodník Juzuru Hanju. Devatenáctiletý mladík jako jediný překonal v krátkém programu stobodovou hranici. Ve svém volném programu sice dvakrát spadl a dal tak šanci druhému v pořadí, Kanaďanu Chanovi.

Krasobruslaři Březina s Vernerem útočí po krátkém programu na desítku

Číst článek

Ten ji ale nevyužil. Jednou během jízdy spadl a poté si musel při dopadu pomoci rukou. Dostal 178,10 bodu, o půl méně než Hanju a jeho náskok z krátkého programu neohrozil.

Na třetí místo se třetí nejlepší volnou jízdou posunul Denis Ten z Kazachstánu, ten byl sice po krátkém programu až devátý, dobrá jízda a chyby soupeřů mu ale pomohly až k bronzu. Původně třetí Španěl Javier Hernandez klesl na čtvrté místo.

Svou pátou olympijskou medaili nemohl získat legendární Jevgenij Pljuščenko. Ten kvůli pádu a bolestem zad odstoupil ještě před krátkým programem. Okamžitě poté ukončil kariéru.

XXII. zimní olympijské hry:
Krasobruslení:
Muži - konečné pořadí: 1. Hanju (Jap.) 280,09, 2. Chan (Kan.) 275,62, 3. Ten (Kaz.) 255,10, 4. Fernández (Šp.) 253,92, 5. Mačida 253,42, 6. Takahaši (oba Jap.) 250,67, 7. Han Jan (Čína) 246,20, 8. Liebers (Něm.) 239,87, 9. Brown (USA) 238,37, 10. Březina 233,62, 11. Verner (oba ČR) 232,99.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme