V Ženevě přistálo unesené letadlo z Addis Abeby. Unesl ho jeden z pilotů

Ve švýcarské Ženevě přistálo letadlo Boeing 767, které nejspíš bylo uneseno. Etiopskou linkou z Addis Abeby do Říma cestovalo téměř 200 lidí. Všichni jsou v pořádku, únoscem byl jeden z pilotů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V Ženevě přistálo unesené letadlo s 180 lidmi na palubě

V Ženevě přistálo unesené letadlo s 180 lidmi na palubě | Zdroj: Reuters

Únoscem letadla byl údajně druhý pilot, vzdal se policii a požádal ve Švýcarsku o azyl. Řízení převzal, když byl kapitán na WC.

Po přistání se z pilotní kabiny spustil po laně, policie ho ale zadržela. Podle policie nebyl ozbrojen a pasažérům nehrozilo žádné nebezpečí.

Letoun podle agentury Reuters před přistáním několikrát kroužil nad Ženevou.

Provoz na letišti už byl sice obnovený, lety ale nabírají zpoždění včetně letu z Prahy a pravděpodobně i zpáteční linky do Prahy s odletem v 11 hodin.

Na palubě mělo být 180 pasažérů, všichni jsou v pořádku a mají se aktuálně nacházet v prostoru letiště v policejním doprovodu.

Ondřej Bouda, Viktor Daněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme