Krátký odpočinek může být i výhodou, myslí si hokejisté před čtvrtfinále

Závěrečný hvizd zápasu se Slovenskem dělí od začátku čtvrtfinále USA necelých 24 hodin, které mají čeští hokejisté na přípravu. Trenéři tak naplánovali pouze dobrovolný trénink. Zápasový rytmus ale může být i výhodou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Při čtvrtfinále s USA budou čeští hokejisté spoléhat i na výkon Ondřeje Pavelce

Při čtvrtfinále s USA budou čeští hokejisté spoléhat i na výkon Ondřeje Pavelce | Zdroj: ČTK

„Jsme na to zvyklí z NHL, kde hrajeme hodně zápasů. Strašně důležitá je regenerace. Snad to zvládneme, necháme tam všechno a budeme hrát o medaile,“ nehledá výmluvy útočník David Krejčí.

Zmínil důležitou věc. Vítěz večerního zápasu už si zahraje na olympijském turnaji o medaile. Odehrát dva zápasy ve dvou dnech nemusí být za každou cenu nevýhoda.

„Amerika odpočívala. Možná že bude naše výhoda, že budeme rozehraní, možná bude naše nevýhoda, že jsme hráli. Těžko říct. Teď je potřeba si odpočinout,“ vzal si slovo gólman Ondřej Pavelec.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pavel Petr navštívil české hokejisty před zápasme s USA

Na olympijském turnaji naskočil do hry ve druhém utkání proti Lotyšsku a už nikoho ze svých kolegů mezi tyče nepustil. Stal se jedničkou českého týmu a jeho jistotou. Svými výkony jen umocňuje českou defenzivu. Navíc zná recept, jak co nejrychleji znovu nabrat síly.

„Natáhnout se, dobře se vyspat a hlavně se dobře najíst, protože oni budou odpočinutí a vlítnou na nás. V první třetině to bude frmol,“ očekává gólman české reprezentace.

O tom, co je výhodnější, se ovšem dá jen spekulovat. Na jedné straně je zápasové vytížení, na druhé právě delší odpočinek mezi zápasy.

Sledovali jsme ONLINE: Česko porazilo Slovensko 5:3 a je ve čtvrtfinále

Číst článek

„Budou mít nějakou výhodu, ale oni si ji vybojovali. Je to výhoda toho systému. Oni hráli první tři zápasy líp než my, tak si to vybojovali a je to tak spravedlivé,“ nabízí svůj pohled na věc Jaromír Jágr.

Ano. Spojené státy si přímý postup do čtvrtfinále skutečně zasloužily. Zámořští hokejisté přehráli Slovensko a Slovinsko, po samostatných nájezdech zvládli také utkání s Ruskem.

Jestli bude jejich spanilá jízda olympijským turnajem pokračovat, bude jasné večer. Čtvrfinálové utkání začíná v 18 hodin.

Play-off olympijského turnaje v hokeji (stav k 18. 2. 2014) | Foto: Michal Jindra

Pavel Petr, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme