Skikros ovládli Francouzi, Tomáš Kraus skončil v osmifinále

Na dobrý výkon v kvalifikaci, ve které skončil na devátém místě, nedokázal skikrosař Tomáš Kraus v osmifinále navázat a po pádu bohužel jeho medailový sen skončil.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Skikrosař Tomáš Kraus při kvalifikační jízdě na olympijských hrách v Soči

Skikrosař Tomáš Kraus při kvalifikační jízdě na olympijských hrách v Soči | Zdroj: ČTK

Tomáš Kraus nastoupil do sedmé osmifinálové jízdy. Jeho soupeři byli sedmý z kvalifikace Filip Flišar ze Slovinska, Nor Christian Mithassel, který zajel v kvalifikaci třiadvacátý čas, a Florian Eigler z Německa, v kvalifikaci šestadvacátý.

V zeleném rozlišovacím tričku jel Kraus od začátku na čele, ale na jednom ze skoků se dostal do záklonu a upadl. Jízdu sice dojel, ale až daleko za postupujícími Slovincem Flišarem a Němcem Eiglerem. Olympijské hry v Soči tak pro českého závodníka končí v osmifinále.

Soupeř využil příležitost, řekl Tomáš Kraus o pádu v osmifinále skikrosu

Číst článek

Ve finálové jízdě se představili Chapuis, Bovolenta a Midol všichni z Francie a Kanaďan Leman. Ten se nakonec musel spokojit se čtvrtým místem. Stupně vítězů tak opanovali francouští závodníci, když na ten nejvyšší vystoupal úřadující mistr světa Chapuis.

Akrobatické lyžování:
Muži - skikros: 1. Chapuis, 2. Bovolenta, 3. Midol (všichni Fr.), 4. Leman (Kan.), 5. Korotkov (Rus.), 6. Flisar (Slovin.), 7. Niederer (Švýc.), 8. Eigler (Něm.), 9. Norberg (Šévd.), 10. Devouassoux (Fr.), ...18. Kraus (ČR) vyřazen v osmifinále.

V kvalifikačních jízdách startoval Kraus hned v úvodu s číslem tři a za v té době nejrychlejším časem Kanaďana Delbosca zaostal o téměř dvě vteřiny, i když neudělal na trati žádnou velkou chybu. Jeho čas v cíli byl 1:17,41.

Po odjetí dvaceti závodníků patřila Tomáši Krausovi průběžná devátá pozice a postavení v nejlepší desítce si Kraus udržel i po odjetí všech soupeřů. To je pro hlavní závod velice slušná výchozí pozice. Do kvalifikačních bojů nenastoupil obhájce olympijského zlata z Vancouveru Michal Schmid ze Švýcarska.

Nejrychlejší byl v kvalifikačních jízdách Švéd Norberg s časem 1:15,59. Za jeho časem zaostal český skikrosař o 1,82 sekundy. Celkem do osmifinálových jízd zasáhne 29 závodníků. Osmifinále startuje v půl jedenácté.

Výsledky kvalifikace ve skikrosu:
1. Norberg (Švédsko) 1:15,59, 2. Delbosco (Kanada) +0,32, 3. Leman (Kanada) + 0,84, 4. Chapuis (Francie) +1,18, 5. Grimus (Austrálie) +1,23, .... 9. Kraus (ČR) +1,82.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme