Strachová si polepšila na 10. místo, zlatou medaili získala Shiffrinová

České lyžařce Šárce Strachové se nepodařilo obhájit bronzovou medaili z Vancouveru. Hned v prvním kole slalomu nabrala více než dvouvteřinovou ztrátu. Zlepšení ve druhém kole ji posunulo na desátou příčku. Zlatou medaili získala největší favoritka Američanka Shiffrinová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zleva: Marlies Schildová, Mikaela Shiffrinová a Kathrin Zettelová se radují po slalomovém závodě

Zleva: Marlies Schildová, Mikaela Shiffrinová a Kathrin Zettelová se radují po slalomovém závodě | Zdroj: Reuters

Nejrychlejší žena superkombinačního slalomu měla na startu číslo 14 a mezi branky se spustila těsně po druhé hodině odpolední. Na nejrychlejší ale nestačila a po dojezdu do cíle byla mezi závodnicemi, které dojely, poslední. Nakonec dokončila první kolo jako čtrnáctá.

Roli favoritky v prvním kole potvrdila Shiffrinová z USA. Teprve osmnáctiletá lyžařka v letošní sezoně vyhrála už tři slalomy Světového poháru a i po prvním kole olympijské soutěže se usadila v čele.

Půl vteřiny ztrácela po prvním kole na mladou Američanku Němka Höflová-Rieschová. Třetí příčka patřila před startem druhého kola Slovince Mazeové. Ta už získala v Soči zlaté medaile ve sjezdu a obřím slalomu.

Po čtyřech letech změn bude Šárka Strachová obhajovat slalomářský bronz

Číst článek

Ve druhém kole se mezi slalomové tyče vydala z českých závodnic nejdříve Martina Dubovská, která si celkově polepšila na 21. místo.

Druhé kolo se podařilo lépe i Šárce Strachové, která se svojí jízdou dostala na průběžné první místo a po ní bylo na startu ještě třináct závodnic. Z vedoucí příčky jí sesadila Švédka Wikströmová, která celkově najela na Strachovou 1,28 vteřiny. Postupně se česká lyžařka propadla na desátou pozici.

Nejrychlejší byla v součtu obou kol největší favoritka Shiffrinová z USA, která porazila druhou Marlies Schildová o 53 setin sekundy. Na bronzovou medaili poskočila Rakušanka Zettelová.

Naopak druhé kolo se vůbec nepovedlo Němce Höflové-Rieschové, které se propadla z druhé příčky až mimo medailové pozice.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme