Stát kvůli dluhu na dani zablokoval jindřichohradeckou úzkokolejku

Jindřichohradecká úzkokolejka má problémy. Jednu z největších atrakcí Jihočeského kraje zablokoval kvůli dluhu na dani finanční úřad. Úzkokolejku vlastní a provozuje společnost Jindřichohradecké místní dráhy. Finanční úřad si vzal do zástavy většinu nemovitostí, které dráhy vlastní.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mapa trasy Jindřichohradeckých místních drah

Mapa trasy Jindřichohradeckých místních drah | Foto: Hana Mikulincová | Zdroj: Český rozhlas

Povinnost uhradit daň z příjmu vznikla Jindřichohradeckým drahám loni.

Provozovatel úzkokolejky už má na částku ve výši zhruba dva a půl milionu korun sjednaný splátkový kalendář. Než je finančnímu úřadu zaplatí, bude v katastru nemovitostí na majetku společnosti plomba.

Jindřichohradecká úzkokolejka je jednou z prvních soukromých železničních tratí v Česku a jednou z největších turistických atrakcí Jihočeského kraje. Kromě toho však zajišťuje i běžnou dopravu z Jindřichova Hradce do Nové Bystřice a Obrataně.

Podle předsedy představenstva Jindřichohradeckých místních drah Borise Čajánka se opatření státu cestujících nedotkne.

Dluhu, a tedy i zástavy se plánuje společnost zbavit již brzy. Podle Čajánka dráhy čekají na vrácení DPH od státu a tato částka by měla dluh pokrýt.

Lucie Suchánková Hochmanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme