Studenti lesnické školy v Písku sepsali petici proti sloučení školních hospodářství. Prý utrpí výuka

Studenti Střední lesnické školy Bedřicha Schwarzenberga v Písku sepsali petici proti zřízení Krajského školního hospodářství. Jeho vznik včera schválili krajští zastupitelé.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Třeboňské rybníky

Třeboňské rybníky | Foto: Mária Pfeiferová

Nová příspěvková organizace sloučí školní statky písecké a táborské zemědělské školy, školní polesí písecké lesnické školy a školní rybářství v Protivíně. Studenti se obávají snížení úrovně studia.

„To bude finanční zásah pro školu, protože peníze, které by šly k nám do školy, tak bůhví jestli vůbec půjdou do nějakých škol. A když nebudeme mít kde vykonávat praxi, tak doopravdy práci na trhu neseženeme,“ shrnul důvody sepsání petice mluvčí studentů Petr Picek.

Cílem jihočeské koalice ČSSD a KSČM je ušetřit. Opozice to kritizuje. Podle Pavla Vondryse z hnutí Jihočeši 2012 je krok nepromyšlený. Koalice podle něj zatím neprokázala, že sloučením školních lesů a rybníků kraj ušetří. Jihočeské Krajské školní hospodářství má začít fungovat už letos 1. července.

Jitka Cibulová Vokatá, Nikola Bojčev Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme