Regionální nemocnice dostanou od Jihočeského kraje 90 milionů korun

Zastupitelé Jihočeského kraje schválili navýšení základního kapitálu nemocnic pro letošní rok. Jindřichohradecká nemocnice dostane 70 milionů korun. Do ostatních nemocnic půjdou menší částky. Peníze mohou nemocnice využít na nákup přístrojů, nebo na stavební úpravy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nový pavilon D nemocnice v Jindřichově Hradci

Nový pavilon D nemocnice v Jindřichově Hradci | Foto: Lucie Suchánková Hochmanová

Krajská radní pro oblast zdravotnictví Ivana Stráská (ČSSD) upozorňuje, že nemocnice nedostanou peníze k libovolnému využití. „Jde to na naprosto konkrétní projekty. Největší částka do jindřichohradecké nemocnice.“

Nemocnice v Jindřichově Hradci dostane 70 milionů korun. Peníze využije na dokončení rekonstrukce pavilonu D a na jeho vybavení a na rekonstrukci pavilonu C.

„Tato rekonstrukce je zcela nezbytná pro přesun jednotlivých oddělení a zprovoznění nemocnice tak, aby její akutní část tvořila jeden monoblok,“ říká ředitel nemocnice Miroslav Janovský.

„Tím se vlastně jindřichohradecká nemocnice stane součástí jihočeských nemocnic i co do vzhledu a kvality,“ doplňuje krajská radní Ivana Stráská.

Ostatní nemocnice si podle ní rozdělí menší částky. „Například v Písku je to 5 milionů na iktové centrum, dále jdou peníze do Prachatic na některé přístroje, do Dačic na rentgen, do Krumlova CT, do Strakonic rovněž rameni rentgenového přístroje na operační sál,“ přibližuje.

Navýšení základního kapitálu se tentokrát netýkalo Nemocnice v krajské metropoli.

Martin Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme