Fotbalisté Slavie se poučili z vlastních chyb, po debaklu zaskočili v derby Duklu

Zatímco fotbalisté pražské Slavie se snaží vyhnout boji o záchranu, další pražský klub slavného jména prožívá nejen výsledkovou renesanci. Dukla neměla být v předehrávce 18. kola Gambrinus ligy v derby horším týmem, přesto z Edenu odjela po porážce 1:2 bez bodů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Slavie napravili nepovedený start do ligového jara a v Edenu porazili v pražském derby Duklu 2:1

Fotbalisté Slavie napravili nepovedený start do ligového jara a v Edenu porazili v pražském derby Duklu 2:1 | Zdroj: ČTK

Málokdo by takový výsledek čekal. Hlavně s ohledem na minulý víkend, kdy Slavia utrpěla pětigólový debakl v Olomouci a sama skórovala jen jednou. Navíc trůnila na 13. místě, pouhý bod nad sestupem.

Svěřenci trenéra Miroslava Koubka ale udělali to nejrozumnější, co mohli. Poučili se z vlastních chyb.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalisté Slavie se poučili z vlastních chyb, po debaklu zaskočili v derby Duklu

„Zlepšili jsme se v defenzivě. Plnili jsme taktiku, které jsme se chtěli držet také v Olomouci, kde se nám ale rozpadla hned v úvodu. Proti Dukle jsme makali, nenechali jsme ji hrát. V předchozím zápase rozebrala Teplice, byla dobrá na míči. Pro psychiku bylo důležité, že jsme dali první gól,“ má jasno autor vítězné branky Tomáš Necid, v čem se Slavia oproti předchozímu debaklu tak zlepšila.

Sešívaní se díky třem bodům vyhoupli na průběžnou 10. příčku. Přesný opak ale stihl dosud třetí Duklu, která přijela do Edenu navnaděná vítězstvím 3:1 nad Teplicemi a zřejmě očekávala, že si s pražským rivalem poradí lehce.

Gambrinus liga: Pražská Slavia si v derby poradila s Duklou

Číst článek

„Nevím, jestli jsme Slavii podcenili. Na zápas jsme byli připravení, ale v prvním poločase jsme nehráli to, co jsme si před zápasem řekli. Trenér nás zpucoval, že takhle vyhrávat nejde. Trošku to s námi zacloumalo a druhý poločas už byl lepší, ale na body to nestačilo,“ pokrčil rameny gólman Dukly Filip Rada.

Další pražské derby nabídne fotbalová Gambrinus liga už dnes. Poslední Bohemians Praha 1905 v Ďolíčku přivítají lídra tabulky Spartu. Utkání začne ve 20:15.

Tomáš Kohout, Jan Kaliba, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme