Věřím v český rekord, říká před světovým šampionátem Pavel Maslák

Halová atletická sezona vyvrcholí příští víkend v polských Sopotech. Na mistrovství světa se nominovalo devět českých závodníků a tuzemská výprava bude spoléhat především na sprintera Pavla Masláka, který je podle svých slov v životní formě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čtvrtkař Pavel Maslák během 20. ročníku Memoriálu Josefa Odložila

Čtvrtkař Pavel Maslák během 20. ročníku Memoriálu Josefa Odložila | Zdroj: ČTK

„Když se to bude všechno dařit, zůstanu zdravý a nic se tam nepokazí, tak to bude český rekord,“ věří čerstvý evropský rekordman na tratích 500 a 300 metrů. Po úterním mítinku v pražské O2 aréně si Pavel Maslák stěžoval na lehké nachlazení, ale do šampionátu v Sopotech by mělo být všechno v pořádku.

Další čtvrtkařskou nadějí, tentokrát v ženském závodě, je Denisa Rosolová. Halová mistryně Evropy z roku 2011 bude mít ale velmi silné soupeřky. „Teď holky běhají rychle, ale čtvrtka v hale je kontaktní sport. Stát se tam může cokoliv a šanci tam má úplně každý,“ čeká Denisa Rosolová ostrý a vyrovnaný boj.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pavel Maslák chce na halovém mistrovství světa v Sopotech zaútočit na český rekord

Žádnou vyloženou favoritku nebude mít ani ženská výška. Tam se totiž mezi kandidátky na titul vklínila po pražském mítinku Chorvatka Blanka Vlašičová. Bývalá královna této disciplíny se vrací po sérii zranění.

„Nevím, bude to těžké. Teď, když jsem skočila dva metry, tak budu ve složitější pozici. Ale to jsem přeci chtěla, nebojím se žádné výzvy. Všechno v této sezoně už je pro mě jen bonusem. Ještě v listopadu jsem opravdu nečekala, že budu teď skákat tak vysoko. Kdo ví, uvidíme v Sopotech."

Ani jsem nedoufal v tak rychlý čas, říká nachlazený evropský rekordman Maslák

Číst článek

Do Polska ale nepojede jeden z aktuálně nejrychleších sprinterů Kim Collins. Dál totiž přetrvávají jeho problémy s národní atletickou federací atletovy rodné země. A to v týdnu zaběhl šedesátku za 6,49 sekundy, což je Collinsův nový osobní rekord. V sedmatřiceti letech.

„Moje tělo se za ty roky naučilo závodit. A to se musí někde ukázat. A když tvrdě trénujete a věnujete se atletice naplno, mělo by se to projevit i na vašem výkonu. Upřímně si myslím, že na tom můžu být ještě podobně třeba i ve čtyřiceti letech. Takže budu závodit tak dlouho, jak jen to půjde,“ říká sprinter z malého karibského souostroví Svatý Kryštof a Nevis.

Vojtěch Bureš, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme