Hloušek, Mazuch či Pudil. Dříve opomíjení hráči cítí pod Vrbou šanci

Čeští fotbalisté dnes v půl sedmé večer načnou novou reprezentační etapu, v zápase proti Norsku je poprvé povede kouč Pavel Vrba. Zvlášť pro ty z nich, kteří si dříve tolik startů za národní mužstvo nepřipsali, jde o vítaný čerstvý vítr.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči fotbalové reprezentace při tréninku

Hráči fotbalové reprezentace při tréninku | Zdroj: ČTK

„Nastávají nové časy. Chceme být zase úspěšní a chceme být pro všechny týmy těžkým soupeřem. Vytvořil jsem si v Norimberku takovou pozici, že na mě spoléhají a důvěřují mi. Hraju v Bundeslize a v ní jsem obstál,“ tuší Adam Hloušek důvod své nominace.

Ten ale není typickým příkladem fotbalisty, pro kterého je nováček na trenérské lavičce vysvobozením, protože pro Michala Bílka dlouho nebyl variantou také kvůli svému táhlému zranění.

Přehrát

00:00 / 00:00

S reprezentanty mluvil Jan Kaliba

Ještě silněji cítí novou šanci stoper Ondřej Mazuch. Ten si dva ze tří reprezentačních startů připsal až pod Josefem Pešicem, který za Bílka zaskakoval.

Největší pozitivní dopad bude mít změna na Daniela Pudila. Ten se s Bílkem rozkmotřil, když ho na poslední chvíli nevzal na předloňské Euro a od té doby si za národní tým nekopl.

„Mě spíš zklamalo jednání. Stačilo zavolat, něco k tomu říct a tím by to pro mě haslo. Po dvou měsících jsem se ale soustředil hlavně na sebe,“ vzpomíná hráč anglického Watfordu.

Na Norsko zbývá 500 lístků. Zápas je třešnička, říká manažer Dušan Fitzel

Číst článek

Změnu na postu trenéra přivítal. „Hned od první chvíle, co jsem mluvil s panem Vrbou, jsem z toho měl dobrý pocit. Potěšilo mě to a možná o to víc se snažím na hřišti odvádět výkony,“ říká Daniel Pudil, který novou startovní čáru oceňuje asi ze všech reprezentantů nejvíc.

Slova v činy může proměnit dnes po půl sedmé, kdy začíná utkání České reprezentace proti Norsku.

Umístění české fotbalové reprezentace na žebříčku FIFA (1994 - 2013) | Foto: ČTK

Jan Kaliba, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme