Gabriela Soukalová je nemocná, vynechá závody Světového poháru

Dvojnásobná medailistka ze Soči Gabriela Soukalová vynechá kvůli nemoci Světový pohár v biatlonu v Pokljuce. Další dva čeští majitelé cenných kovů ze Soči, Ondřej Moravec a Jaroslav Soukup, se od čtvrtka do neděle ve slovinském středisku představí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Biatlonistka Gabriela Soukalová vybojovala v olympijském závodě s hromadným startem stříbrnou medaili

Biatlonistka Gabriela Soukalová vybojovala v olympijském závodě s hromadným startem stříbrnou medaili | Zdroj: ČTK

„Šance, že by se představila alespoň v nedělním závodě s hromadným startem, vidím jako minimální,“ řekl pro svazový web trenér Ondřej Rybář o čtvrté ženě průběžného pořadí Světového poháru, která dobírá antibiotika.

V příštím týdnu by se Soukalová měla do závodů vrátit. „Jsem přesvědčen, že v úterý už s námi odletí do Kontiolahti," dodal její kouč.

Soukalová absencí v Pokljuce ztratí v boji o celkové vítězství ve Světovém poháru. Šanci dotáhnout se na soupeřky pak ještě bude mít v Kontiolahti a ve finále v Oslu.

Moravec s Vítkovou chtějí udržet umístění v elitní desítce

Moravec má naopak šanci udržet pozici v elitní desítce Světového poháru. „Nezastírám, že naším společným cílem je top ten. Vloni Ondrovi nejlepší desítka unikla až v posledním závodě sezony," připomněl Rybář.

Stejně jako Soukalová bude ve Slovinsku z českého týmu chybět zkušený Michal Šlesingr, jehož zdravotní problémy pronásledují celou sezonu. Stále se potýká s následky prosincového zánětu průdušek a není vyloučeno, že přijde o zbytek sezony.

S Moravcem a Soukupem tak budou startovat Vít Jánov, Michal Krčmář a Lukáš Kristejn. Při neúčasti Soukalové je českou jedničkou Veronika Vítková, poslední členka stříbrné smíšené štafety v Soči. Spolu s ní budou na startu Lea Johanidesová, Jitka Landová a Eva Puskarčíková.

Veronika Vítková, jediná z biatlonové štafety, která ještě v Krasné Poljaně nevybojovala medaili | Foto: ČTK/AP

Podobně jako Moravec chce desítku udržet i Vítková, aktuálně v klasifikaci SP osmá. „A to je před ní v pořadí ještě Ruska Starychová, která byla usvědčena z dopinku,“ připomněl trenér žen Jindřich Šikola.

„Pro všechny byla vrcholem sezony olympiáda. Nyní bude důležité, kolik každému zůstalo sil, fyzických i morálních. Z Veroniky cítím velké odhodlání,“ dodal Šikola.

V Pokljuce jsou ve čtvrtek na programu sprinty a po pátečním volnu budou následovat sobotní stíhačky a v neděli závody s hromadným startem.

ČTK, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme