Pavla Vrbu čeká premiéra na střídačce reprezentace. Úspěch mu přeje i soupeř

Nového kouče národního týmu Pavla Vrbu čeká první velká zkouška. Fotbalová reprezentace nastoupí v pražském Edenu k přípravnému utkání proti Norsku a právě trenér bude zřejmě tou nejsledovanější postavou zápasu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Vrba na předzápasovém tréninku reprezentace v Edenu

Pavel Vrba na předzápasovém tréninku reprezentace v Edenu | Zdroj: ČTK

„Doufám, že nebude pod příliš velkým tlakem. Je to opravdu dobrý trenér, který odvedl skvělou práci v Plzni. Pro tento zápas a pro nás je to myslím dobré, bude to těžký duel: nadšený domácí tým, který chce trenérovi i národu ukázat, že má budoucnost,“ říká norský trenér Per Mathias Högmo.

„Tlak, který zažívám během posledních čtrnácti dnů, není optimální, ale jdu do role, která nebude jednoduchá a která pod tlakem bude. Ten jsem ale zažil už i v Plzni a Žilině, takže nevidím důvod, proč bych na něj neměl být připravený,“ věří Pavel Vrba.

Přehrát

00:00 / 00:00

Před přípravným utkáním s Norskem sleduje fotbalovou reprezentaci Mirko Vasić

Hráči by si přáli úspěch. „Já bych řekl, že ten první zápas je dobré vyhrát pro pohodu a klid do práce pro realizační tým. Pro celkové klima je vždy lepší, když se začne pozitivním výsledkem,“ říká gólman Petr Čech.

Trenér Pavel Vrba si na úvod svého angažmá u reprezentace pozval prakticky nejsilnější možnou sestavu včetně kapitána národního týmu Tomáše Rosického.

„Určitě to je i proto, aby si trenér ozkoušel, co potřebuje. Důležitost zápasu tu je hlavně z důvodu, že začíná něco nového. Veřejnost i my všichni jsme plní očekávání,“ přiznává záložník Arsenalu.

Když se oba týmy utkaly před dvěma a půl lety naposledy, byla z toho v Oslu po matném výkonu česká porážka 0:3 a málem také konec kouče Michala Bílka. Ten nakonec tento debakl ustál a skončil až loni, kdy už bylo jasné, že mužstvo neuspělo v kvalifikaci o světový šampionát.

Na Norsko zbývá 500 lístků. Zápas je třešnička, říká manažer Dušan Fitzel

Číst článek

Bílek nebyl kvůli defenzivnímu hernímu stylu, který praktikoval, oblíbený u fanoušků. Ti teď doufají, že se změní projev týmu na ofenzivnější s příchodem Pavla Vrby. První příležitost to ukázat má nový trenér večer proti Norsku.

Pokud by zápas s Norskem výsledkově nevyšel, pořád jde jen o přípravu. „Když vyhrajeme a nepoustoupíme na mistrovství Evropy, k čemu nám bude, že jsme první zápas vyhráli? Když prohrajeme a postoupíme na mistrovství, bude všechno super,“ říká se smíchem defenzivní univerzál Michal Kadlec.

Utkání Česko - Norsko začne na stadionu pražském Edenu v půl sedmé večer.

Umístění české fotbalové reprezentace na žebříčku FIFA (1994 - 2013) | Foto: ČTK | Zdroj: ČTK

Mirko Vasić, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme