Sparta v Příbrami sbírá body těžce. Nečeká nás jednoduchý zápas, tuší trenér Lavička

Za posledních deset let vyhráli fotbalisté Sparty v Příbrami jen třikrát a i v sobotu nebude chtít tým od Litavky v rámci 20. ligového kola prodat svoji kůži Pražanům lacino. Večerní duel přitom nebude jen prověrkou sportovních kvalit Příbrami, ale také zkouškou místních organizátorů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparta vstoupila do ligového jara výhrou 4:0 nad Brnem. Dvěma góly se blýskl kapitán David Lafata (vpravo)

Sparta vstoupila do ligového jara výhrou 4:0 nad Brnem. Dvěma góly se blýskl kapitán David Lafata (vpravo) | Zdroj: ČTK

Zatímco DJ Feri v hymně příbramských fotbalistů vcelku slušným tónem vítá všechny soupeře domácího týmu, jejich fanoušci si už tak často s podobně kamarádským rytmem nenotují.

Platí to hlavně pro příznivce ostravského Baníku a také sobotního soupeře Příbrami tedy fanoušků Sparty. Ti už několikrát proměnili příbramskou arénu ve válečné bojiště.

Přehrát

00:00 / 00:00

Spartě se v Příbrami moc nedaří, v sobotu se to pokusí změnit

Před více než dvěma lety obsadili stadion u Litavky například sparťanští fanoušci odění v červené pláštěnky, které se jim hodily hlavně ve chvíli, kdy je obalené v plameny pyrotechniky, začali hasiči skrápět proudy vody.

Vyhrocený se ale dá čekat dnešní duel nejen v hledišti ale i na hřišti. Především v dresu Příbrami se to totiž hemží fotbalisty, kteří v minulosti působili na Letné. Do hry sice nezasáhne dvojice Slepička, Zeman, i zbylá trojice Volešák, Zápotočný a Divíšek ale bude chtít zvýšenou motivací nadělat trenérovi Lavičkovi vrásky na čele.

"Každý stadion a soupeř mají svá specifika. Historii vzájemných zápasů samozřejmě známe, takže víme, že nás nečeká jednoduchý zápas," tuší Vítězslav Lavička.

Bednářův důraz bude chybět

I při pohledu na statistiky, které mluví o tom, že za posledních 10 let Sparta v Příbrami hned čtyřikrát remizovala a jen třikrát vyhrála, musí trenéra Lavičku mrzet, že nebude moci tentokrát využít buldočí povahy Romana Bednáře. Ten si totiž zranil v posledním duelu s Plzní koleno.

"Chybět bude určitě. Máme tady ale mladé kluky z dorostu či béčka, kteří když ucítí šanci, tak se o ní poperou a budou se snažit Bednu nahradit," říká Pavel Kadeřábek.

Slova jako prát se, rvát a bojovat padají před sobotním utkáním nejen z úst sparťanského obránce.

Především příbramští hráči doufají, že ono fotbalové "hromobití" bude mít alespoň trochu přijatelnou lidskou tvář. Třeba i proto, že se oni sami tentokrát v rámci propagace utkání pustili do přípravy hřiště a jeho okolí.

Utkání mezi Příbramí a Spartou začíná ve 20.15.

Michal Jurman, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme