Pokud se budu cítit dobře, góly a přihrávky přijdou, pochvaluje si Jaromír Jágr

Během dvou týdnů překonal hokejista Jaromír Jágr dva střelecké milníky. Nejprve dal svoji sedmistou branku v NHL. V noci na dnešek se trefil do sítě Floridy, neodvrátil sice prohru 3:5, ale pro kladenského odchovance to byla tisící branka v soutěžních zápasech.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr (uprostřed) se spoluhráči z New Jersey

Jaromír Jágr (uprostřed) se spoluhráči z New Jersey | Zdroj: ČTK

Jako střelce branky New Jersey označil americký komentátor původně Damiena Brunnera. Nic totiž nenasvědčovalo tomu, že by branku měl dát Jaromír Jágr. Během přestávky se ale zapisovatelé zamysleli a branku připsali české osmašedesátce, která prý dorážela.

Jágr je tak čtvrtým hokejistou historie, který zaznamenal 1000 branek v soutěžních zápasech. Zařadil se tak po bok legend toho sportu - to samé zvládli Wayne Gretzky, Gordie Howe a Bobby Hull. U dvaačtyřicetiletého pravého křídla musíme tedy sčítat zásahy z NHL včetně play off, ruské ligy respektive Kontinentální ligy, české extraligy a samozřejmě také z reprezentace.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jaromír Jágr vstřelil tisící gól profesionální kariéry

I když Jágr už dlouho není tím, kdo hledí na individuální statistiky, o možnosti překonat významné milníky před sezonou věděl.

„Samozřejmě to nejsou moje cíle, ale vnímám, že nějaké hranice můžu dosáhnout. Ale to přichází výkonem. Pokud se budu cítit dobře, tak góly a přihrávky vždycky přijdou. To je jen otázka času,“ byl si Jaromír Jágr vědom svých možností před sezonou a jak vidět, cítí se dobře.

A není vůbec nereálné, že by Jágr dostihl v počtu branek v kariéře třetího Bobbyho Hulla, chybí mu na něj 30 gólů a pokud se kladenský odchovanec vydá dohrát kariéru do české extraligy, třicítka by mohla padnout.

Jaromír Jágr vstřelil v dresu New Jersey svůj tisící gól. Přistál v brance Floridy

Číst článek

Jágr se ale nyní soustředí na zámořský hokej - vede produktivitu Devils o 14 bodů před Patrikem Eliášem. Tisícovce branek ale předcházel ještě jeden milník - před dvěma týdny překonaná meta sedmi set branek v NHL. A tak mohli američtí komentátoři pět ódy na nejlepšího českého hokejistu.

Další tisícovku může načít Jaromír Jágr už dnes v noci proti Tampě.

1000 gólů Jaromíra Jágra | Foto: Český rozhlas

Vojtěch Bureš, František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme