Stanou se horší věci, konstatoval trenér českých skokanů David Jiroutek

Vyrovnat se s porážkou bývá jednou z nejdůležitějších dovedností, které se špičkový sportovec musí naučit. Ještě těžší je to v případě, kdy nezvítězí lepší soupeř, ale třeba počasí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mistrovství světa v letech na lyžích v Harrachově výrazně ovlivnilo špatné počasí

Mistrovství světa v letech na lyžích v Harrachově výrazně ovlivnilo špatné počasí | Foto: Tomáš Kohout | Zdroj: Český rozhlas

A v Harrachově o víkendu prohráli všichni, kteří marně čekali na to, až se umoudří vítr a začne se létat na lyžích.

Lesy za harrachovským mamutím můstkem šuměly ve větru, jeden čerstvě zlomený smrk kouskem překážel na příjezdové cestě a větve napučených listnáčů se pořádně ohýbaly. Na druhé straně můstku létaly uvolněné ochranné sítě a šéf soutěží Josef Slavík ani neměl náladu a čas jít zmar zalít pivem.

Přehrát

00:00 / 00:00

V Harrachově vyhrálo v sobotu a v neděli větrné počasí, které neumožnilo skokanům předvést své letecké schopnosti

„Teď máme tolik práce, než stáhneme sítě a veškeré propriety, které jsou na můstku, tak nemáme na zapíjení čas. Na to teďka vůbec nejsou myšlenky,“ vyrovnával se tento horal se zklamáním, které mu přinesl víkend.

Pečlivá příprava na závody se projevila jen při fantastickém pátku. Sluníčko svítilo, tisícovky diváků se bavily a skokani létali. Čeští, i s upadnuvším Antonínem Hájkem, tak daleko, že by to v součtu stačilo na třetí místo v soutěži týmů. V neděli o bronz bojovat nemohli.

„Bylo by to na medaili. Takovouhle šanci už asi mít nikdy nebudeme. A ještě jsme byli doma, velká škoda,“ rozjímal v hotelovém lobby Antonín Hájek, ale na "kdyby" moc hrát nechtěl.

Kvůli větru byl na MS v letech zrušený i závod družstev

Číst článek

Chvilku poté, co se vydal domů, nesl se tlumeně týmiž prostory hlas Bobbyho McFerrina. A trenér českého týmu David Jiroutek zapomínal na roztahaný a nanicovatý víkend výhledem do blízké budoucnosti.

„Koncem týdne očekávám rodinu. Byl to můj poslední letošní závod, do Planice nejedu. Stanou se horší věci a teď je přede mnou ještě důležitější úkol. Po tom všem, co se tady řeklo, že už to nebude atd., už jsem zase nad věcí.“

A nic jiného nezbude ani zklamaným pořadatelům a skokanům.

Tomáš Kohout, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme