Červíček se chce jako šéf hradecké policie věnovat i obvodním oddělením

Bývalý policejní prezident Martin Červíček se dnes ujal funkce krajského policejního ředitele v Královéhradeckém kraji. Změna šéfa hradecké policie je součástí rozsáhlé výměny v policejních funkcích, která se týká také Pardubického a Jihočeského kraje a Vysočiny.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bývalý policejní prezident Martin Červíček se ujal funkce krajského policejního ředitele v Královéhradeckém kraji

Bývalý policejní prezident Martin Červíček se ujal funkce krajského policejního ředitele v Královéhradeckém kraji | Zdroj: ČTK

Červíček se chce na novém postu zaměřit hlavně na tři věci.

„Na dobudování pohotovostního a eskortního oddělení, na zajištění všech činností integrovaného operačního střediska a v neposlední řadě bych byl velmi rád, kdybychom se do budoucna věnovali hodně územním odborům a obvodním oddělením,“ popsal.

Krajští policejní ředitelé:
Jihočeský kraj - Radomír Heřman → Miloš Trojánek
Královéhradecký kraj - Jan Švejdar → Martin Červíček
Pardubický kraj – Radek Malíř → Jan Švejdar
Vysočina - Miloš Trojánek → Radek Malíř

Červíčka odvolal z čela policie letos v lednu ministr vnitra v demisi Martin Pecina, podle poradní komise se totiž stal policejním prezidentem neoprávněně.

Červíček pak proti svému sesazení podal rozklad, s nímž ale neuspěl. Ve sporu šlo hlavně o odvolání Červíčka z funkce, kterou zastával před tím.

Dočasným policejním prezidentem je první náměstek Policejního prezidia Tomáš Tuhý, který se chce o funkci oficiálně ucházet ve výběrovém řízení.

Ondřej Vaňura, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme