Zastupitelé Chomutova odmítli plošný zákaz hazardu, uvažují o referendu

Chomutov zatím herny na svém území nezakáže. Shodli se na tom městští zastupitelé na pondělním jednání. Namísto toho má vzniknout pracovní skupina, která se bude budoucností hazardu zabývat. V úvahu připadá i místní referendum.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

hazard - ilustrační foto

hazard - ilustrační foto | Foto: Vladan Dokoupil

Zakázat herny na celém území Chomutova navrhli na pondělním jednání opoziční zastupitelé. Jejich návrh ale neprošel.

Namísto toho se zastupitelé shodli na založení pracovní skupiny, která má do konce května navrhnout, jak se město k hazardu postaví.

Podle opozičního zastupitele Přemysla Rabase z hnutí Pro Chomutov tím ale město ukazuje, že nic řešit nechce. „To jsou takové ty zametací skupiny, co mají získat čas, aby se na to pozapomnělo a pak to nějak zahrát do autu,“ řekl.

Primátor Chomutova Jan Mareš z ČSSD se odmítl po skončení zastupitelstva k věci vyjádřit.

Mnozí zastupitelé ale uvažují o vypsání místního referenda, ve kterém by obyvatelé Chomutova sami řekli, jestli herny na území města chtějí nebo ne.

Současná vyhláška povoluje hazard na dvou místech. Kvůli vleklým sporům s provozovateli se ale podařilo zatím zavřít jen deset heren z padesáti.

Jan Beneš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme