Extraligové čtvrtfinále začíná. Plzeň se chystá na Kometu Brno

Na čtyřech stadionech začnou čtvrtfinálové série play-off hokejové extraligy. První utkání ve vyřazovacích bojích čeká i úřadujícího mistra z Plzně, který nastoupí proti Kometě Brno.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Plzně se ve čtvrtfinále play-off utkají s Brnem

Hokejisté Plzně se ve čtvrtfinále play-off utkají s Brnem | Zdroj: ČTK

„Nikdo si před námi nesedne na zadek, protože jsme loni vyhráli. Podstatné jsou výkony hráčů a jejich připravenost. Sparta letos prokázala svou kvalitu, takže to musíme znovu dokázat na ledě,“ říká trenér plzeňské Škody Milan Razým.

Plzeň čeká ve čtvrtfinále souboj s Kometou Brno, které má Škodovka co oplácet. „Máme v živé paměti semifinálové vyřazení před dvěma lety. Pamatuje to několik hráčů na každé straně. Týmy se změnily, ale systém hry ne,“ uvědomuje si plzeňský trenér.

Přehrát

00:00 / 00:00

Plzeňskou kabinu navštívil před prvním zápasem play-off Petr Kadeřábek

Jaroslav Špaček bude pomáhat pouze na lavičce. Jeho loňská výpomoc na ledě se letos opakovat nebude. „Zapomněli mě zapsat,“ říká se smíchem nový asistent reprezentace. „Už jsem nechtěl ani loni. Tehdy to tak dopadlo, ale letos určitě ne,“ prohlašuje rezolutně Jaroslav Špaček.

Plzeň je v souboji s Brnem favoritem a vyřazení ve čtvrtfinále by bylo na západě Čech považováno za neúspěch. I proto je v týmu Škodovky před startem série znát napětí. „Zdravá nervozita k tomu patří, bez toho by to nešlo,“ přiznává zkušený obránce Jiří Hanzlík.

Hokejový brankář Jiří Holeček slaví 70. narozeniny, chystá se na Spartu

Číst článek

Napjaté jsou zřejmě i ostatní týmy, které dnes čeká start čtvrtfinálových sérií. Sparta vyzve Vítkovice, Zlín Hradec Králové a Třinec čeká souboj Pardubicemi. Na všech stadionech budou naši reportéři a budou vás informovat o průběhu zápasů.

Petr Kadeřábek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme