Pozor na nebezpečný mlýnek z Číny. Uvolňují se z něj kousky kovu

Mlýnek na maso značky Höffner vyrobený v Číně je podle Ministerstva zdravotnictví závadný a lidé by ho neměli používat. Při mletí se z něj uvolňují kousky kovu, které by mohly poranit ústa.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mlýnek na maso Höffner 32

Mlýnek na maso Höffner 32 | Foto: Hygienická stanice hl. m. Prahy

Mlýnek je ruční, kovový se stříbřitým cínovým nátěrem, v zadní části má červené kovové ovládací kolo. Tělo mlýnku má čtyři nožičky a nese nápis Höffner 32.

Mlýnek podle vyjádření odboru ochrany veřejného zdraví ministerstva zdravotnictví nesplňuje normy EU.

"Materiály a předměty určené pro styk s potravinami musí být vyrobeny tak, aby za obvyklých nebo předvídatelných podmínek použití neuvolňovaly své složky do potravin v množstvích, která by mohla ohrozit zdraví lidí," píše se ve vyjádření.

Podle laboratorních testů provedených hygieniky ale u tohoto výrobku dochází k narušení povrchu mlýnku. V misce s namletou hmotou nalezli při testu drobné kousky kovu.

Výrobek je zabalen do plastového sáčku a papírové krabice, na které je vedle vyobrazení i jeho název, číselné kódy a piktogram Zeleného bodu.

Mlýnek na maso Höffner 32 | Foto: Hygienická stanice hl. m. Prahy

Tereza Chlubná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme