Liberecké Vratislavice se zbavily domu hrůzy. Vyhořelý objekt šel k zemi

Z libereckých Vratislavic zmizel vyhořelý dům na Tanvaldské ulici. Už dlouho hyzdil vzhled této městské čtvrti. Hrozil navíc zřícením na chodce a řidiče na frekventované ulici.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Velké Žernoseky - demolice staticky narušeného domu I.

Velké Žernoseky - demolice staticky narušeného domu I. | Foto: Jan Zejda

„Dle mého názoru by dům i bez požáru vyžadoval značnou investici, abychom mohli dosáhnout kvalitního bydlení. Jeho umístění vůči hlavní silnici je nevhodné. Po požáru je navíc značně poškozen. Doporučuji jej zbourat,“ napsal ve zprávě statik Alexandr Šrut.

Během posledních 10 let dům na Tanvaldské ulici vyhořel třikrát. Poslední tři roky v něm přebývali bezdomovci.

Demolice měla původně stát více než jeden milión korun. Díky tomu, že se do výběrového řízení přihlásilo 17 firem, místní radnici se podařilo ušetřit dvě třetiny nákladů.

Čekala cenu kolem 950 tisíc korun. Zakázku získala firma Eurovia, město jí zaplatilo asi 330 tísíc korun.

Pří bouracích pracích bylo nutné odpojit elektrické vedení, plynové přípojky a zabrat část komunikace. Firma musela odstranit více než 300 metrů čtverečních asfaltové střešní krytiny, demontovat přes 50 oken a dveří.

Budovu firma srovnala se zemí, sklepní prostory zasypala sutí z demolovaných zdí.

Město navíc plánuje podél hlavní silnice na pozemku doplnit chodník a parcelu nakonec oseje trávou.


Zvětšit mapu

Ivana Bernáthová, Vanda Králová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme