Pavel Vrba se už výsledky Plzně nenervuje. Vyhýbá se rovněž i jejímu hodnocení

Pět let byl s plzeňským fotbalem bytostně spjatý a dějiny klubu i jeho kariéra díky této spolupráci dostaly velkolepý rozměr. Teď už Pavel Vrba chodí na zápasy Viktorie Plzeň jako vcelku nezúčastněný pozorovatel.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér fotbalistů Plzně Pavel Vrba využil výstupní klauzuli ve své smlouvě a v polovině prosince na západě Čech skončí. Úspěšný kouč tak převezme českou reprezentaci.

Trenér fotbalistů Plzně Pavel Vrba využil výstupní klauzuli ve své smlouvě a v polovině prosince na západě Čech skončí. Úspěšný kouč tak převezme českou reprezentaci. | Zdroj: ČTK

Pavel Vrba teď v klidu může sledovat hráče, kteří by se mu mohli hodit coby trenérovi národního týmu. Bude to tak i dnes večer při odvetě osmifinále Evropské ligy proti Lyonu, kde před týdnem Plzeň prohrála 1:4.

"Výsledek z prvního zápasu je pro Plzeň hodně složitý, ale tak to ve fotbale bývá. Někdy vstřelíte zezačátku branku, chytnou se fanoušci, chytnou se hráči a soupeř může znervóznit. Takže Plzni přeju, aby co nejdříve dala gól. I když se jí to nepodaří, tak jí gratuluju k tomu, co dokázala. Porazit Šachtar je obrovský úspěch."

Přehrát

00:00 / 00:00

Nedávno ještě Plzeň trénoval, teď už se při jejích zápasech nervovat nemusí

Pro Pavla Vrbu Západočeši nejsou jen jeden z mnoha týmů a pochopitelně mu není lhostejné, jak si Plzeň po jeho odchodu vede. Ale je na něm znát, že si po přesunu k národnímu týmu dává pozor na to, aby ani slovem nesklouzl k hodnocení práce svého nástupce Dušana Uhrina mladšího.

Byť by to bylo jen velmi nepřímo, třeba když přijde řeč na to, jestli je osmifinále Evropské ligy pro Plzeň hranicí, přes kterou se v českých podmínkách zkrátka těžko přechází, jak si loni Vrba ověřil proti tureckému Fenerbahce.

Fernando Torres slaví 30. narozeniny, góly ale nikoliv

Číst článek

"Byli jsme v situaci takové, že jsme neměli… V tabulce jsme byli… Ne, k tomu se nechci vyjadřovat," střežil své komentáře Pavel Vrba a pokračoval:

"Je složité hrát v našich podmínkách s takovým mužstvem. Dušan Fitzel se bavil s Pavlem Nedvědem, který mu říkal, že Juventus se rozpočtem 250 milionu eur těžko může rovnat s top manšafty. Líbí se mi, že všichni chceme, aby Plzeň právě top manšafty porážela. Co dokázala, je úžasné, a přeju jí, aby to pokračovalo dál. Když ne letos, tak určitě příští sezonu."

Viktoria Plzeň porazila Lyon 2:1, v Evropské lize ale končí

Číst článek

Druhá varianta z těch, které Pavel Vrba předestřel, je pravděpodobnější. Aby Plzeň v Evropské lize pokračovala ještě na jaře, potřebuje totiž porazit Lyon 3:0 nebo o čtyři góly.

Jestli se jí sportovní zázrak daří, uslyšíte po devatenácté hodině v reportážních vstupech na Radiožurnálu a potom v přímém přenosu druhého poločasu.

Jan Kaliba, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme