Skiareál v Říčkách v Orlických horách končí provoz. Jezdí se na červené sjezdovce

Zimní sezóna v Orlických horách dneškem definitivně skončí. Poslední funkční skiareál - v Říčkách - je dnes v provozu naposledy. Jezdí se už jen na červené sjezdovce.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Skiareál v Deštném v Orlických horách

Skiareál v Deštném v Orlických horách | Foto: Václav Žmolík

V provozu je pouze červená trať. Na černé už není sníh, na modré sice je, ale příjezd k ní je bez sněhu a rolby ho nemají odkud nahrnout.

Sněhu na červené sjezdovce je ještě dostatek - asi 20 centimetrů. Původně chtěli provozovatelé areál uzavřít až v neděli, ale zareagovali na předpověď počasí.

Meteorologové totiž na neděli hlásí déšť a tak v Říčkách rozhodli, že nemá cenu vynakládat další finanční prostředky na údržbu sjezdovek.

Ski areály Herlíkovice a Vítkovice v Krkonoších tento víkend ukončí provoz

Číst článek

Lanovky ve skiareálech fungují také v létě. V Deštném i Říčkách se spustí v červnu, a to o víkendech. O letních prázdninách pojedou každý den. V Říčkách pak ještě první dva víkendy v září.

Sezónu ukončí v Říčkách závod masek, který se uskuteční příští sobotu. Pokud by ještě pár centimetrů nasněžilo, vlekaři lanovku spustí. Počasí tomu ale nenasvědčuje. Pokud sníh nepřibude, bude se maškarní závod konat u dojezdu sjezdovek.

Kristýna Štanderová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme