V nominaci na Davis Cup do Japonska jsou Štěpánek, Veselý, Hájek a Rosol

Radek Štěpánek, Lukáš Rosol, Jiří Veselý a Jan Hájek jsou v nominaci kapitána Jaroslava Navrátila pro utkání Davis Cupu v Japonsku. Tomáš Berdych už dříve oznámil, že čtvrtfinálový zápas vynechá.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenista Radek Štěpánek se připravuje na daviscupové utkání s Nizozemskem

Tenista Radek Štěpánek se připravuje na daviscupové utkání s Nizozemskem | Zdroj: ČTK

„Forma je daleko lepší oproti začátku sezony. Radek Štěpánek se ukázal a kluci, které jsem viděl, hrají velice dobře,“ chválí své svěřence nehrající kapitán týmu Jaroslav Navrátil.

V nominaci chybí Tomáš Berdych, který je z českých hráčů na žebříčku ATP postavený nejvýše. Svou absenci v Japonsku ale potvrdil už na začátku března.

Do čtyřhry tak nenastoupí úspěšná dvojice Berdych, Štěpánek. „Musím se zeptat Radka, s kým mu to bude sedět. S kluky se o tom pobavíme a rozebereme si to,“ nechce Navrátil prozradit, s jakým spoluhráčem nastoupí Radek Štěpánek ve čtyřhře.

Největší tenisovou hvězdou Japonců je Keie Nišikori. „Viděl jsem ho a po zranění kotníku hraje výborně. O to bude naše utkání v Japonsku těžší,“ očekává kapitán týmu.

V první stovce žebříčku už ale další Japonec není. Druhý nejlepší hráč Go Soeda je 133., Tacuma Ito 149. a čtvrtý nominovaný, Jasataka Učijama, je až ve třetí stovce světového pořadí.

Čtvrtfinále Davisova poháru v Japonsku se odehraje 4. až 6. dubna a jeho vítěz se v semifinále utká s Francií, nebo s Německem. Češi by v obou případech cestovali na půdu soupeře.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme