Ruské hokejisty bude trénovat Olegs Znaroks

Lotyš Olegs Znaroks se stane novým trenérem ruské hokejové reprezentace. Nahradí Zinetulu Biljaletdinova, se kterým vedení svazu neprodloužilo smlouvu po vypadnutí ve čtvrtfinále olympijského turnaje v Soči.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ruští hokejisté budou mít nového trenéra. Na fotografii jsou Alexandr Radulov, Alexandr Ovečkin a Pavel Dacjuk

Ruští hokejisté budou mít nového trenéra. Na fotografii jsou Alexandr Radulov, Alexandr Ovečkin a Pavel Dacjuk | Zdroj: ČTK

Dosavadní trenér Dynama Moskva Olegs Znaroks bude jako hlavní trenér oficiálně představen 28. března. Se svazem podepíše čtyřletý kontrakt.

I v reprezentaci bude spolupracovat s dosavadním šéfem Dynama Andrejem Šafronovem. Ten se stane generálním manažerem ruských hokejistů.

Jedenapadesátiletý Znaroks byl největším favoritem na uvolněný post trenéra ruských hokejistů. V posledních dvou letech vyhrál s Dynamem Moskva play-off KHL a vyhrál Gagarinův pohár. V letošní sezoně ale jeho tým podlehl v sedmizápasové sérii čtvrtfinále Západní konference Jaroslavli.

Do konce března trénoval ruské hokejisty Zinetula Biljaletdinov, který byl ve funkci od roku 2011 a o rok později s týmem vyhrál mistrovství světa, na domácích olympijských hrách v Soči ale Rusové vypadli ve čtvrtfinále s Finskem.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme