Plzeňská Techmania se znovu otevírá, připraveno je šest nových expozic

První návštěvníci si dnes prohlédnou novou plzeňskou Techmanii. Centrum neformálního vzdělávání otevřelo po rekonstrukci také hlavní budovu s desítkami exponátů. Lidé se tak hravou formou seznámí s fyzikou, biologií nebo technikou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plzeňská Techmania je třikrát větší než dříve

Plzeňská Techmania je třikrát větší než dříve | Foto: Lukáš Milota

Velké naděje vkládá do projektu Josef Bernard, generální ředitel Škody Transportation, která spolu se Západočeskou univerzitou Techmanii založila.

„Před deseti lety, kdy jsme s myšlenkou science-centra začínali, jsme si vůbec neuměli představit, že se nám podaří projekt dotáhnout do takového rozměru, jako je to dneska,“ popisuje Bernard.

„Techmanie je kompletně dokončená a já předpokládám, že v budoucnosti budou Techmanii navštěvovat stovky tisíc návštěvníků ročně. A předpokládám, že Techmanie bude inspirovat spoustu mladých lidi k tomu, aby studovali technické obory,“ dodává.

Proměna Techmanie včetně stavby prvního 3D Planetária v Česku přišla na 577 milionů korun a je financovaná z Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace.

Lukáš Milota Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme