Boleslavští trenéři během nájezdů překvapili a slaví vítězství

Hokejisté Mladé Boleslavi vyhráli zápas na Kladně po samostatných nájezdech a drží se na dohled postupovým příčkám do extraligy. Pomohly jim k tomu i dva nečekané tahy trenérů v průběhu rozstřelu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Will likviduje nájezd Jana Daleckého z Kladna

Roman Will likviduje nájezd Jana Daleckého z Kladna | Zdroj: ČTK

Celých šedesát pět minut odchytal v brance Mladé Boleslavi Michal Valent. Nastoupil i do samostatných nájezdů, ale hned v první sérii dostal gól od Miloslava Hořavy a trenéři se rozhodli ho vystřídat.

„S Frantou Výborným jsme na sebe koukli a věděli jsme. Rozhodnutí bylo intuitivní a logiku snad ani nemělo,“ popsal rozhodnutí asistent trenéra Mladé Boleslavi Marián Jelínek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na překvapivé tahy boleslavských trenérů se zeptal reportrér Českého rozhlasu Petr Kadeřábek

Možná vůbec nejpřekvapenější byl druhý brankář týmu Roman Will. „Myslel jsem si, že je to nějaká sranda. Snažil jsem se na to nemyslet a jet do brány sebevědomě. Byl to nepříjemný pocit, ale zvládlo se to,“ oddechl si brankář.

Svému týmu byl oporou i jeho zásluhou se samostatné nájezdy protáhly až do sedmé série, ve které přišli trenéři Mladé Boleslavi s dalším trumfem.

Na led poslali mladého útočníka Richarda Jarůška, kterého brankář Chábera vůbec nezná. Druhý odvážný tah se jim také vyplatil a Jarůšek chladnokrevně rozhodl kličkou do bekhendu.

„Tuhle kličku umí a i chlapi na střídačce říkali, že nájezd promění,“ usmíval se po utkání Marián Jelínek.

Mladá Boleslav se tak v baráži udržela na dohled postupovým příčkám. S šesti body ztrácí na vedoucí Olomouc tři a na druhý Chomutov dva body. Kladno zůstává s jedním bodem poslední.

Petr Kadeřábek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme