Hokejisté Lva Praha rozehrají semifinálovou sérii KHL s Jaroslavlí

Hokejisté Lva jsou prvním neruským týmem, který se dostal do finále konference KHL. Série proti Lokomotivu Jaroslavl začíná dnes dnes a Lev odehraje domácí zápasy v O2 areně v Libni.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Novotný (třetí zleva) se raduje z gólu do sítě Donbassu Doněck

Jiří Novotný (třetí zleva) se raduje z gólu do sítě Donbassu Doněck | Zdroj: ČTK

Lokomotiv Jaroslav sice skončil v dlouhodobé části až osmý v konferenci a do play-off postoupil z posledního možného místa, ale ve vyřazovacích bojích má výtečnou formu. Dokázal vyřadit dva velké favority na vítězství v celé KHL, Dynamo Moskva a SKA Petrohrad.

Největší zbraní ruského týmu je propracovaná defenziva v čele s brankářem Curtisem Sanfordem, který drží úspěšnost zákroků 94,5 % a ve třinácti zápasech dvakrát udržel čisté konto.

Pokud chce Lev pomýšlet na úspěch, musí trpělivě hledat recept na jeho překonání. Brankářská jednička pražského týmu, Petri Vehanen, navíc v závěru série s Doněckem trpěl zdravotními problémy. V brance ho ale skvěle zastoupil další Fin Atte Engren.

Úvodní zápas série na čtyři vítězná utkání začíná dnes v sedm hodin večer v libeňské 02 areně.

Petr Kadeřábek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme