Autobusy v Praze u metra Dejvická změnily dočasně stanoviště, pociťují to i Kladeňáci

Zastávky příměstských autobusů v Praze u stanice metra Dejvická najdou cestující dočasně na jiných místech. Důvodem je oprava stropní desky stanice metra Dejvická. Změny se dotýkají také cestujících, kteří míří na Kladensko.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zastávky autobusů u stanice metra Dejvická najdou cestující až do července na jiných místech

Zastávky autobusů u stanice metra Dejvická najdou cestující až do července na jiných místech | Foto: Mirko Kašpar

Dopravce přesunul v podstatě všechny zastávky ve směru na Divokou Šárku. Jsou nyní rozeseté hlavně v severozápadní části náměstí a u přilehlého parku.

Cestující se o změnách mohou informovat na původních stanovištích, kde jsou rozmístěné informační tabule.

Ty by měly cestující navést na dočasné stanoviště zastávky, řada lidí si však stěžuje, že informační mapy nejsou dostatečně přehledné.

„Třeba tahle zastávka měla být původně támhle podle toho jejich plakátu,“ zlobil se jeden z cestujících. „Musela jsem se asi třikrát ptát,“ dodala oslovená žena.

Lidé, kteří cestují z Prahy do Kladna, najdou své zastávky nově v ulici Zikova mezi areály vysokých škol – v podstatě přímo před hlavním vchodem rektorátu Českého vysokého učení technického.

Ze zastávky číslo 2 odjíždějí zrychlené linky A55, A56 a A57 do Kladna, zastávka číslo 3 je určená zastávkovým linkám A22 a A23, které jedou směr Středokluky. Zastávka do Slaného je umístěná v ulici Evropská u hotelu Diplomat.

Provizorium potrvá až do července letošního roku.

kov, Veronika Jošková Štefanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme