Policie v Benešově dopadla gang mladíků, na svědomí mají krádeže i loupežné přepadení

Devět mladistvých a čtyři dospělé zadrželi kriminalisté v Benešově kvůli krádežím a několika napadením. Skupině policie dokázala zatím 15 skutků. Nejzávažnějším je loupežné přepadení, kdy mladíci okradeného muže zbili a vážně mu zranili oko.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

policejní hlídka

policejní hlídka | Foto: Ondřej Jánoška

Zločinecká parta si peníze opatřovala například vloupáním do bazaru, vykradením trafiky v Dukelské ulici, nebo loupežným přepadení ve Vnoučkově ulici.

Některým mladistvým se také podařilo dostat se na internetu k zabezpečeným osobním údajům, které pak zneužívali. Celkem skupina způsobila škodu za zhruba půl milionu korun.

Podle benešovského kriminalisty Jindřicha Schovánka se jednalo o mladíky, kteří chodili do stejné školy, nebo spolu kamarádili. „Motivem toho všeho pravděpodobně bylo předvést se před druhými v té skupině,“ řekl.

Vyšetřování bylo podle něj složité, protože ne všichni byli u všech činů.

„Jeden skutek v jeden den udělali tři pohromadě a druhý den na to šli úplně jiní. Tam byl docela velký problém ty lidi vůbec spojit dohromady – kdo se jakým způsobem podílel,“ poznamenal Schovánek.

Věra Hájková, kov, Veronika Jošková Štefanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme