Vítkovičtí florbalisté porazili Tatran a obhájili extraligový titul

Florbalisté Vítkovic obhájili titul v extralize, v superfinále v pražské O2 areně zdolali Tatran Střešovice 3:1. Šestý triumf zařídil Ostravanům dvěma góly Lukáš Hájek a jednou trefou Lukáš Hrubý, za Pražany snížil v 55. minutě Martin Richter.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dvěma góly nasměroval vítkovické florbalisty k extraligovému titulu Lukáš Hájek (v bílém)

Dvěma góly nasměroval vítkovické florbalisty k extraligovému titulu Lukáš Hájek (v bílém) | Zdroj: ČTK

Přes devět tisíc diváků čekalo na úvodní gól superfinále až do závěru druhé třetiny. Nejprve hráči Tatranu dvakrát po sobě orazítkovali tyč vítkovické branky a vzápětí inkasovali.

V 39. minutě Hájek otevřel skóre zpoza branky o záda brankáře Kafky. Ten samý hráč se prosadil podruhé ve třetí třetině po rychlém protiútoku a třígólové vedení Vítkovicím zařídil Hrubý, který zakončil povedenou akci.

Pět minut před koncem sice Tatran při závěrečné power play snížil Richter, víc už toho ale pražský celek nestihl.

Superfinále AutoCont extraligy florbalistů:
Tatran Střešovice - 1. SC Vítkovice 1:3 (0:0, 0:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 55. Richter (M. Vávra) - 39. Hájek, 47. Hájek (Hubálek), 52. Hrubý (Hubálek). Rozhodčí: K. Sojka a T. Sojka. Bez vyloučení. Diváci: 9659.

Konečné pořadí extraligy: 1. Vítkovice, 2. Tatran Střešovice, 3. Mladá Boleslav, 4. Otrokovice, 5. Chodov, 6. Sparta Praha, 7. FBŠ Bohemians, 8. Bulldogs Brno, 9. Pardubice, 10. Liberec, 11. FBC Ostrava, 12. Kladno.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme