Růžička by na MS rád vzal Hertla a čeká, jak se rozhodne Jágr

Základní část hokejové NHL je u konce a je definitivně jasno o tom, kdo bude případně volný pro mistrovství světa. Svoji účast Vladimíru Růžičkovi předběžně potvrdili všichni oslovení hráči, Jaromír Jágr se rozhodne během týdne.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hlavní trenér Vladimír Růžička (vlevo) a jeho asistent Jaroslav Špaček sledují trénink na prvním reprezentačním srazu

Hlavní trenér Vladimír Růžička (vlevo) a jeho asistent Jaroslav Špaček sledují trénink na prvním reprezentačním srazu | Zdroj: ČTK

Nástupce Aloise Hadamczika na lavičce národního týmu oslovil několik hráčů z NHL, konkrétní ale zatím být nechce.

„Jmenovat bych nechtěl. Uvidíme, jak hráči projdou zdravotními prohlídkami, pak můžeme řešit, co bude,“ vysvětloval Vladimír Růžička.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Vladimírem Růžičkou mluvil v ranním vysílání Jiří Chlum

Právě vinou zdravotních problémů pozvánku na šampionát do Minsku odmítl Ladislav Šmíd, kterého trápí poraněný krk.

Stoprocentně fit není ani Jiří Tlustý. „V pondělí má projít prohlídkou, bude se ovšem ještě rozhodovat, jestli pojede,“ doplnil kouč.

Spoustě českých hráčů totiž končí kontrakty, ty by v létě ještě rádi navýšili, tím pádem by však jejich pojistky, které je kvůli šampionátu potřeba uzavřít, byly mnohem větší.

Růžička počítá i s tím, že by reprezentační tým doplnil po prvním kole Stanley Cupu, kdy některým Čechům skončí v zámoří sezona. Účast mu předběžně potvrdili všichni. Z krajánků v New Jersey se ale spojil jen s Jaromírem Jágrem.

„Trochu jsem se domlouval s Jardou, ten řekl, že se ozve v průběhu týdne. Patrikovi Eliášovi a Marku Židlickému jsem se nedovolal. Zájem bychom určitě měli, ale nevím, jak to dopadne,“ přiznává muž, jenž jako kouč dovedl hráče se lvíčkem na prsou ke světovému titulu dvakrát.

V úvahu přichází uzdravený Hertl

Růžička by se nebránil ani nominaci uzdraveného Tomáše Hertla. Nováček v dresu Sharks nastoupí v úvodním kole play off proti Los Angeles a bitva týmů ze Západní konference je otevřená.

„Nepočítal jsem s ním. Pokud bude zdravý a jeho San Jose vypadne, tak ho budeme řešit. Nevím ale, jestli San Jose bude s jeho startem v Minsku souhlasit,“ dodává.

S končícím play off extraligy se Růžičkovi nabízí možnost povolat i domácí hráče. Pozvánku ke startu v přípravných duelech zatím obdrželi třinečtí Růžička a Linhart. Zranění vzalo možnost bojovat o premiérový start na mistrovství světa Vladimíru Rothovi.

Jiří Chum, František Kuna, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme