New Jersey je bez play-off. Jágr ale Kladnu v baráži nepomůže

Hokejisté Kladna mají už jen velmi malé šance na záchranu nejvyšší domácí soutěže, a tak fanoušci jednoho z tradičních účastníků extraligy spřádají plány, jak zdánlivě ztracenou situaci zvrátit. Aktuálně diskutují o možné výpomoci Jaromíra Jágra v posledních barážových duelech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr v extraligovém zápase proti Litvínovu

Jaromír Jágr v extraligovém zápase proti Litvínovu | Zdroj: ČTK

New Jersey, za které majitel Kladna nastupuje, definitivně ztratilo naději na účast v play-off zámořské NHL.

Když Jaromír Jágr před sezonou vyhlašoval útok Kladna na titul, možná tušil, že je jeho přání přestřelené. Že ale budou hrát Rytíři baráž a navíc budou mít po sedmi zápasech jen minimální šanci na udržení se v extralize, to určitě nečekal.

Přání fanoušků, aby se kladenská osmašedesátka vrátila na závěr baráže, ale vyslyšeno nebude. „Není to možné. Kladno předložilo upravený seznam hráčů ke 31. lednu, kde Jaromír Jágr nefiguruje. Takže v žádném případě nemůže nastoupit,“ vysvětluje ředitel extraligy Josef Řezníček.

Přehrát

00:00 / 00:00

Teoretické naději Kladna, že ho ještě v baráži posílí Jaromír Jágr, se věnoval František Kuna

„Nelze ani odevzdat soupiska s volným místem, musí tam být konkrétní jména a k ní ještě musí tým odevzdat zaregistrovanou hráčskou smlouvu. A i to by musel udělat k poslednímu lednu,“ dodává.

Je to tedy velmi jednoduché - prostě to nejde, a tak se musí kladenští příznivci smířit s tím, že svou modlu na vlastním stadionu neuvidí. Možná se těšili, až Jágr nastoupí za Kladno za rok, za dva. Ale to už se ve druhém historicky nejúspěšnějším klubu československé historie nemusí hrát nejvyšší soutěž.

Středočeši ještě malou šanci mají, ale kdyby baráž nezvládli, nabízí se ještě jedna možnost. „Pokud někdo během toho, než se začnou odevzdávat přihlášky, projeví vůli převést právo na soutěž, tak může. To řády dovolují,“ ukazuje Řezníček na další možnost, jak být může být i v dalším roce v Kladně extraliga.

„Termín pro toto je 31. srpna. Do té doby musí mít kluby vyřešeny veškeré své finanční záležitosti a náležitosti ohledně stadionu. Toto datum je ještě daleko a blízko začátku sezony. Ale i taková možnost může nastat.“

Na podobné spekulace je ale ještě čas. Kladno má stále šanci vybojovat extraligovou příslušnost sportovní cestou. Bez Jágra. Jedna hádanka je tedy vyřešena - na další ale odpovědět zatím neumíme. A to na tu, jestli Jaromír Jágr pojede na mistrovství světa.

Martin Charvát, František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme