Silný vítr srazil reklamní stan v Jihlavě, tři muži utrpěli zranění

Silný poryv větru dnes v Jihlavě převrátil konstrukci reklamního stanu. Firma ho stavěla na parkovišti, kde chystala reklamní akci. Vítr stan nadzvedl a ten se zastavil až o panelový dům. Tři montéři utrpěli zranění - dva z nich středně těžká. Kvůli polámaným stromům zasahovali hasiči na několika místech na Vysočině.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karlovarská záchranná služba

Karlovarská záchranná služba | Foto: Zdeněk Trnka

Neštěstí se stalo po silném poryvu větru krátce před jednou hodinou odpoledne v jihlavské ulici S. K. Neumanna.

"Dva muži utrpěli po pádu z několikametrové výšky zlomeniny končetin a těžké pohmožděniny, skončili na traumacentru v Brně - Bohunicích.“

Přehrát

00:00 / 00:00

O neštěstí v Jihlavě informuje redaktor Jan Kodet

„Třetí muž byl s lehčím zraněním převezen do jihlavské nemocnice," řekl ČTK náměstek ředitelky krajských záchranářů Petr Novotný.

Hasiči montovanou konstrukci stanu zajistili lany a popruhy proti dalšímu pohybu. Přesnou příčinu a další okolnosti události vyšetřují policisté.

„Pán v přízemí, kde vlastně byla ta rána největší, říkal, že to bylo, jako když ten dům padá. Takže asi nic příjemného to nebylo, navíc u toho sněžilo, padaly kroupy, byl obrovský vítr,“ popisuje událost domovnice paní Adamcová.

Zástupci firmy, která stan na parkovišti u panelového domu stavěla, se k neštěstí odmítli vyjádřit.

Hasiči na Vysočině dnes vyjíždějí také k popadaným stromům. Zatím likvidovali šest událostí, nejčastěji silný vítr lámal stromy na Pelhřimovsku.

ČTK, Jan Kodet Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme