Růžička s Pavelcem pro MS nepočítá. Jako jedničku chce Saláka

Trenér Vladimír Růžička má za sebou po čtyřech letech utkání na lavičce české hokejové reprezentace. A obnovená premiéra to byla parádní. Tým porazil po dobrém výkonu Dánsko 4:0. Hlavním tématem pozápasových rozhovorů ale byli brankáři pro mistrovství světa v Minsku, na kterém se nejspíš neobjeví gólman Winnipegu Ondřej Pavelec.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gólman Ondřej Pavelec při návratu z MS

Gólman Ondřej Pavelec při návratu z MS | Zdroj: ČTK

Čisté konto udržel v brance Jakub Kovář. Tedy jeden ze tří mužů, s kterými Vladimír Růžička pro Bělorusko počítá. Hrdina posledního utkání s Dánskem ale pár minut po zápase odpovídal na otázku, zda s ním nový trenér počítá, vyhýbavě.

„Už jsme se bavili, veřejné vyjádření ale nechám na trenérovi. Určitě to řekne, až bude cítit, že je ta správná doba,“ zvěstoval Jakub Kovář.

Přehrát

00:00 / 00:00

Brankář Ondřej Pavelec se na mistrovství světa v hokeji nepředstaví

„Správná doba“ pak přišla za několik minut. Už na začátku svého působení Vladimír Růžička říkal, že chce mít v otázce gólmanů jasno. Což znamená vědět, kdo je jednička, dvojka a kdo trojka. Nyní se už ví, že mezi jeho triem vyvolených bude chybět Ondřej Pavelec. Šampionátu se naopak zúčastní Salák, Kovář a Francouz.

„Chtěl bych, aby jedničkou byl Salák, dvojkou Kovář a trojkou Francouz. S Ondrou jsem mluvil. Vysvětlili jsme si spoustu věcí. Řekli jsme si, že pro tohle mistrovství to uděláme takhle. Na startovní čáře pro mistrovství v Praze ovšem bude stát i Ondra Pavelec, v zámoří pak máme i Mrázka a Neuvirtha. Třeba se ukáže i někdo další,“ vysvětloval Růžička.

Úplně bez šancí ale Ondřej Pavelec není, stát se totiž může cokoliv.

„Uvidíme, jak příprava bude pokračovat dál. Třeba se nám někdo zraní. Věřím ale, že ne. Ondru bych pak určitě oslovil,“ dodává Vladimír Růžička, jenž v pátek povede českou reprezentaci znovu proti Dánsku.

Štěpán Pokorný, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme