Pražský Lev druhé domácí utkání prohrál, ve finále KHL je vyrovnáno

Hokejisté Lva Praha byli po třech zápasech finálové série ve vedení 2:1 a na domácím ledě mohli přidat důležité třetí vítězství. Bohužel ve čtvrtém zápase nezvládli třetí třetinu a Magnitogorsku podlehli 3:5.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Magnitogorsku (zleva) Chris Lee, Jan Kovář a střelec Danis Zaripov se radují z pátého gólu.

Hráči Magnitogorsku (zleva) Chris Lee, Jan Kovář a střelec Danis Zaripov se radují z pátého gólu. | Zdroj: ČTK

Lev vedl po třech odehraných finálových zápasech 2:1, ale do čtvrtého utkání vstoupil lépe Magnitogorsk. Hned ve čtvrté minutě se ujal vedení, když Vehanena prostřelil od modré čáry Chabarovov – 0:1.

Za další dvě minuty najížděli tři hráči Metallurgu na jednoho obránce a puk po střele Zaripova zazvonil o tyčku branky domácích. Pak se dostali do ofenzivy i hráči Lva a hned se radovali z gólu. Po přihrávce Řepíka prostřelil Košečkina Ullström – 1:1.

Vyrovnání hokejisty pražského Lva povzbudilo a v 18. minutě ho svým desátým gólem v play-off poslal do vedení Azevedo – 2:1. Ale ještě před první pauzou hosté vyrovnali. Při vyloučení Sekáče využil přesilovou hru po ideální přihrávce Zaripova Antipin – 2:2.

Ve druhé třetině využil přesilovou hru i Lev. Při vyloučení Kazionova se kanonýr Azevedo proměnil v nahrávače a vybídl ke střele obránce Němce. Ten se opřel do puku a prostřelil Košečkina – 3:2.

KHL čeká čtvrté finále. Lev může jít do dvouzápasového vedení

Číst článek

Přesně za osm minut bylo opět srovnáno. Podruhé v utkání se prosadil Antipin, kterého zpoza branky vybídl přesnou přihrávkou Mozjakin – 3:3. V závěru druhé části mohl Lev zvýšit, ale přesilová hra se domácím nepovedla.

Šokující byl pro Lev nástup do třetí třetiny. Hned po 42 vteřinách se prosadil první formace Metallurgu a po přihrávce Mozjakina poslal hostující tým do vedení Zaripov – 3:4.

Za další tři minuty bylo s domácími ještě hůře. Opět řádila dvojice Mozjakin – Zaripov. Při vyloučení Němce se do souhry celého útoku zapojil i Kovář a přes Mozjakina se dostal k puku Zaripov a vstřelil svůj druhý gól v utkání – 3:5.

Před rekorní návštěvou na utkání KHL 17073 diváků tak Magnitogorsk vyrovnal stav finálové série na 2:2 na zápasy.

Finále play off Kontinentální hokejové ligy - 4. zápas:

HC Lev Praha - Metallurg Magnitogorsk 3:5 (2:2, 1:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 8. Ullström (Kapanen), 18. Azevedo (Zackrisson), 27. Němec (Azevedo, Kapanen) - 4. Chabarov (Timkin), 19. Antipin (Zaripov, Mozjakin), 35. Antipin (Mozjakin), 41. Zaripov (Mozjakin, Antipin), 45. Zaripov (Mozjakin, Jan Kovář). Rozhodčí: Gofman, Ravodin - Gorděnko, Dědulja. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:2. Diváci: 17.073. Stav série: 2:2.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme