Přestavba nádraží v Třebíči začala. Bude stát půl miliardy korun

V Třebíči zahájili největší dopravní stavbu za 20 let. Dopravní terminál na vlakovém nádraží propojí autobusovou a vlakovou dopravu. Hotový bude příští rok na jaře a přestup mezi vlaky a autobusy umožní nové bezbariérové nástupiště.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vlakové nádraží v Třebíči

Vlakové nádraží v Třebíči | Foto: Michal Malý | Zdroj: Český rozhlas

„V Třebíči je klíčová kompletní oprava kolejí, zabezpečovací zařízení a výstavba nového ostrovního nástupiště, ke kterému povede podchod,“ říká Pavel Surý z ředitelství Správy železniční dopravní cesty.

Na opravu tratě ze Zastávky u Brna do Okříšek má Správa železniční dopravní cesty vyčleněnou miliardu korun. Většinu z toho použije právě v Třebíči.

Zbytek peněz půjde na opravu přejezdů. „Jsou sice funkční a v pořádku podle normy, ale jsou zastaralé. Z Náměšti ve směru na Dalešice přejezd není vůbec. Celkem se oprava týká čtrnácti přejezdů,“ vysvětluje Pavel Surý.

Elektrifikace tratě z Jihlavy do Brna je zatím nejistá. Podle ředitelství Správy železniční dopravní cesty v Brně by však mohla začít už za rok.

Michal Malý, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme