Egyptský soud rozhodne o výměně soudců v procesu se svrženým prezidentem Mursím

Proces se svrženým egyptským prezidentem Muhammadem Mursím se dostává před odvolací soud, který rozhodne o případné výměně soudců. Požadavek vznesli obhájci Mursího a jeho spoluobviněných s tím, že soudci jsou předpojatí. Jako nezákonnou napadli advokáti také skleněnou stěnu, která dělí obviněné od zbytku soudní síně.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sesazený egyptský prezident Muhamad Mursí na archivním snímku z července 2012

Sesazený egyptský prezident Muhamad Mursí na archivním snímku z července 2012 | Zdroj: ČTK

„Dokud nebude odstraněna tato skleněná stěna tak, abychom byli s obviněnými v jedné místnosti, tak my, jakožto tým obhájců, z tohoto případu odstupujeme," řekl Mursího advokát Salím al-Awa na jednom z předchozích líčení.

Odvolací soud rozhoduje o stížnosti v procesech, ve kterých čelí Muhammad Mursí obvinění z poskytování egyptských tajných informací zahraničním islamistickým organizacím a z ozbrojeného útěku z vězení.

Ze stejných důvodů je ale pozastavený i další soudní proces, ve kterém je Mursí obviněný z podněcování k násilí proti demonstrantům.

Štěpán Macháček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme