RWE začíná v Německu ztrácet, můžou za to investice do uhlí

Německá energetická společnost RWE v loňském roce dosáhla ztráty v přepočtu 77 miliard korun. Ztráta souvisí s příklonem Německa k zelené energii. Německá RWE vlastní také několik energetických společností v Česku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Elektrárna (ilustrační foto)

Elektrárna (ilustrační foto) | Foto: Free Digital Photos

Společnost se ocitla ve ztrátě poprvé po více než šedesáti letech. Rozhodla se totiž před časem investovat do nových bloků uhelných elektráren.

Jenže německý odklon od jádra postihuje i výrobce dalších neobnovitelných zdrojů energie. Německo teď chce být lídrem zelené energetiky v Evropě.

„Evropská komise oznámila snížení uhlíkových emisí o 40 procent do konce roku 2030. To Německo vnímá jako dobrý startovací bod," říká tajemník ministerstva životního prostředí Jochen Flasbarth.

Od roku 2000 se podíl uhlí na energetickém mixu Německa zmenšil o pět procent, zatímco podíl obnovitelných zdrojů se více než ztrojnásobil.

Viktor Daněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme