Skončilo golfové Masters. Do zeleného saka se oblékl Bubba Watson

Golfové Masters ovládl podruhé v kariéře Američan Bubba Watson. Hřiště v Augustě obešel s bilancí osmi ran pod par. Watson skončil se skóre -8 a o tři rány porazil krajana Jordana Spiethe a Švéda Jonase Blixta. Tiger Woods kvůli operaci zad poprvé v kariéře tradiční turnaj vynechal.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tradiční zelené sako pro vítěze Masters oblékl podruhé v kariéře Bubba Watson

Tradiční zelené sako pro vítěze Masters oblékl podruhé v kariéře Bubba Watson | Zdroj: Reuters

Pětatřicetiletý Watson se v čele usadil po druhém kole. Těžil tradičně ze své dlouhé hry, ale i z přesných patů, a třikrát ze čtyř kol se dostal pod 70 ran.

Tentokrát tak vyhrál jistě a nemusel o svém triumfu rozhodnout v rozstřelu jako předloni, kdy porazil i díky skvělé zatočené ráně z pod stromů Jihoafričana Louise Oosthuizena.

"Nikdy jsem neměl zelenou raději," usmíval se spokojeně Watson, už oblečen v zeleném saku. "Tahle výhra je úplně jiná než ta první, při té jsem měl štěstí, ale za touhle je tvrdá práce a zasvěcení. Moc jsem chtěl sako zpět," řekl.

Ve finále Watson odrážel nástup Spiethe, s kterým se po třetím kole dělil o vedení. Dvacetiletý mladík začal nedělní den skvěle, trefil birdie na dvojce a z písku i na čtyřce a odskočil Watsonovi do vedení o dvě rány. Jenomže pak neustál tlak finále Masters a zkušený Watson si díky pěti birdie v kole došel pro výhru.

Definitivně se rozhodlo na dvanáctce a třináctce. Spiethovi na tříparové dvanáctce, nejkratší jamce hřiště, sjel míček do vody a zachránil jen bogey. Na to odpověděl Watson svým posledním birdie na pětiparové třináctce a pak už hrál jistě v paru.

Před posledním patem na osmnáctém greenu se Watson radil se svým caddiem. "Nejsem dobrý v matematice, ale stačí mi čtyři paty, že?" počítal, co nejhůře potřebuje, aby byl ve hře o výhru, ale jamku ukončil jistě v paru. "Chlapík z malého města, kterému říkají Bubba, už má dvě saka. To je šílené!" řekl Watson.

Watson se ještě na greenu objal s manželkou Angelou, které plakal štěstím na rameni, a s adoptovaným synkem Calebem v náručí si plácal s fanoušky.

Druhý Spieth věří v další šanci

Spieth i Blixt dosáhli svého nejlepšího výsledku na majoru v kariéře. "Vždycky jsem chtěl v Augustě ve finále vést, ale asi to přišlo v mé kariéře ještě brzy. Bolí, že jsem to nedotáhl, ale věřím, že přijde další šance a dopadne to lépe," řekl Spieth.

Výborně hrál i padesátiletý Jiménez, kterého nyní čeká první turnaj s veterány. Na pátém místě skončili Američané Matt Kuchar a Rickie Fowler. Už jen sedmý Lee Westwood z Anglie se s konečným výsledkem -1 dostal pod par.

Obhájce titulu Australan Adam Scott, který byl po prvním kole druhý, se především po nevydařeném třetím kole (76 ran) propadl na konečné 14. místo.

Letošní 78. ročník slavného Masters poprvé v kariéře kvůli operaci zad vynechal první hráč světa a čtyřnásobný vítěz Masters, Američan Tiger Woods.

ČTK, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme