Trenér fotbalové reprezentace Vrba povolal na přípravu s Finskem tři nováčky

Trenér fotbalové reprezentace Pavel Vrba povolal pro nadcházející přípravný zápas ve Finsku tři nováčky. První pozvánku do národního týmu dostali gólman Marek Štěch a sparťané Lukáš Vácha s Pavlem Kadeřábkem. V nominaci nechybí kapitán Tomáš Rosický.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obránce Sparty Pavel Kadeřábek dal první gól Sparty v pohárové odvetě s Jabloncem

Obránce Sparty Pavel Kadeřábek dal první gól Sparty v pohárové odvetě s Jabloncem | Zdroj: ČTK

Oproti původním předpokladům tvoří Vrbův osmnáctičlenný výběr přesně napůl hráči z domácí soutěže a ze zahraničí.

„Je výhoda, že je v české lize už rozhodnuto. Původně jsem myslel, že Finsko bude o zahraničních hráčích a Rakousko o ligových hráčích, ale jelikož je rozhodnuto, tak jsem se s kluby dohodnul, že to uděláme jinak, než jsem si původně představoval,“ řekl trenér Vrba.

Vácha, který pozvánkou oslavil své dnešní 25. narozeniny, si stejně jako jeho spoluhráč ze Sparty Kadeřábek nominaci vysloužil dobrými výkony v dresu Letenských, v němž vybojovali ligový titul.

Štěch sice v uplynulé sezoně sestoupil s Yeovilem z druhé anglické ligy, ale 24letý brankář patřil k nejlépe hodnoceným hráčům.

„V druhé anglické lize v letošní sezoně odchytal všechny zápasy. Vím ale, že jeho klub sestoupil do třetí ligy. Pokud bude chtít v reprezentaci zůstat, tak by měl změnit klub. Z třetí ligy může být reprezentantem jen těžko,“ řekl Vrba k nominaci Štěcha.

V nominaci chybí tradiční opory Čech a Sivok

Z tradičních reprezentačních opor v nominaci chybí gólman Petr Čech, který se zotavuje po operaci ramena. Zdravotní problémy sužují také Tomáše Sivoka, Václava Pilaře či Libora Kozáka.

Vrba nepovolal ani záložníka Tomáše Hübschmana z Šachtaru Doněck a Theodora Gebre Selassieho z Brém. Stejně jako při trenérově březnové premiéře se nedostalo ani na záložníky Petra Jiráčka a Jaroslava Plašila.

Zápas v Helsinkách se uskuteční příští středu. Poté se český tým v rámci přípravy na kvalifikaci mistrovství Evropy utká 3. června v Olomouci s Rakouskem.

Nominace české fotbalové reprezentace na přípravný zápas ve Finsku (21. května v Helsinkách):

Brankáři: Tomáš Vaclík (Sparta), Marek Štěch (Yeovil).

Obránci: Pavel Kadeřábek (Sparta), Václav Procházka (Plzeň), Marek Suchý (Basilej), David Limberský (Plzeň), Michal Kadlec (Fenerbahce Istanbul).

Záložníci: Tomáš Rosický (Arsenal), Lukáš Vácha (Sparta), Vladimír Darida (Freiburg), Josef Hušbauer, Bořek Dočkal (oba Sparta), Tomáš Hořava (Plzeň), Ondřej Vaněk (Kayserispor), Daniel Pudil (Watford), Ladislav Krejčí (Sparta).

Útočníci: Václav Kadlec (Frankfurt), Matěj Vydra (West Bromwich).

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme