Hokejisté pražského Lva prohráli v Magnitogorsku 5. finále 1:2 v prodloužení

Hokejisté pražského Lva nestačili v 5. finálovém duelu o Gagarinův pohár na Magnitogorsk. V Rusku prohráli 1:2 v prodloužení gólem Mozjakina ze 69. minuty. Finále Kontinentální ligy se tak stěhuje do Prahy za stavu 3:2 na zápasy pro Metallurg.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Magnitogorsku (zleva) Chris Lee, Jan Kovář a střelec Danis Zaripov se radují z pátého gólu.

Hráči Magnitogorsku (zleva) Chris Lee, Jan Kovář a střelec Danis Zaripov se radují z pátého gólu. | Zdroj: ČTK

Oba finalisté vstoupili do pátého duelu opatrně. Diváci v Magnitogorsku se v první třetině žádného strhujícího hokeje nedočkali, ale na začátku druhé části se domácí mohli radovat z gólu. Konkrétně v 26. minutě se prosadila elitní formace Metallurgu.

Český útočník ruského týmu Jan Kovář se dostal přes obránce pražského Lva, přihrál Mozjakinovi a ten překonal brankáře Vehanena. Za další dvě minuty mohl zvýšit na 2:0 domácí obránce Lee, ale finský gólman pražského celku výborně zakročil.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pátý finálový zápas KHL sledoval reportér František Kuna

Ve třetí třetině se jediný český zástupce v Kontinentální hokejové lize opět dostal do hry, ve 43. minutě vystřelil od modré čáry Ševc a Azevedova teč poslala puk za záda brankáře Košečkina. Stav 1:1 se pak do konce základní hrací doby i přes zajímavé šance na obou stranách nezměnil.

V prodlužení se nakonec radovali domácí. Puk doputoval stejně jako při prvním gólu přes Jana Kováře k Mozjakinovi a ten zařídil vítězství Magnitogorsku 2:1 v prodloužení. Metallurg je tak jedno vítězství od titulu v KHL, ale snadné to v pražské O2 aréně mít v pondělí od 19 hodin nebude.

Finále play off KHL - 5. zápas:
Metallurg Magnitogorsk - HC Lev Praha 2:1 v prodl. (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 26. Mozjakin (Jan Kovář), 69. Mozjakin (Zaripov, Jan Kovář) - 43. Azevedo (Zackrisson, Ševc).
Rozhodčí: Bulanov, Odinš - Sivov, Šeljanin
Bez vyloučení
Diváci: 7700
Stav série: 3:2
Sestavy:
Magnitogorsk: Košečkin - Antipin, Birjukov, Těreščenko, Chabarov, Lee, Ibragimov - Zaripov, Kovář, Mozjakin - Kosov, Kazionov, Potěchin - Paré, Juňkov, Osala - Timkin, Brent, Platonov. Trenér: Mike Keenan
Lev: Vehanen - Ševc, Mäenpää, Němec, Oystrick, O'Byrne, Gragnani, Jaakola, Nakládal - Azevedo, Novotný, Zackrisson - Thörnberg, Vrána, Sekáč - Řepík, Kapanen, Ullström - Matai, Cingel, Ridderwall. Trenér: Kari Jalonen

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme