Basketbalistkám USK Praha chybí k osmému titulu už jen jeden zápas

Finále basketbalové ligy žen nabízí v pátek své třetí pokračování. Hráčky ZVVZ USK Praha vyzvou při vedení 2:0 v Praze na Folimance brněnský IMOS. Po jeho skončení mohou Vysokoškolačky slavit historicky osmý domácí titul.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Laila Palauová a Jelena Dubljevičová z USK Praha se snaží zabránit ve střelbě brněnské Aleně Hanušové

Laila Palauová a Jelena Dubljevičová z USK Praha se snaží zabránit ve střelbě brněnské Aleně Hanušové | Zdroj: ČTK

Aby Brňanky finálovou sérii ještě prodloužily, tak potřebují navázat na výkon z druhé půle předcházejícího duelu na domácí palubovce, zaváhání hráček ZVVZ USK by ale při jejich současné formě bylo překvapením.

Především zahraniční basketbalistky ve službách pražského týmu mají obrovskou motivaci finále ukončit už v pátek, na neděli totiž mají prý už zakoupené letenky domů. Jako argument může nedočkavým hráčkám sloužit i to, že Vysokoškolačky vyhrály už 41 ligových utkání v řadě.

IMOS v letošní sezoně se svěřenkyněmi trenérky Hejkové prohrál 4 utkání základní části, finále domácího poháru a aktuálně již 2 finálové zápasy. I proto dnes už bývalá hráčka USK Tereza Pecková a nynější opora brněnského celku zvláštní příchuť rivality necítí.

„Už to neberu tak, že by šlo o speciálně vyhrocené zápasy. Jde o finále a všichni se více soustředíme,“ vysvětluje šestadvacetiletá křídelnice.

Pražanky nastupují ve finálové sérii oslabené o tradiční opory. Celou sezonu kvůli zranění kolene chybí Jana Veselá, v poslední době se k ní na marodku přiřadily Eva Vítečková a Ilona Burgrová. Na hře šestinásobných šampionek ale zdravotní ztráty zatím znát nejsou.

„V jistých okamžicích nám zraněné hráčky chyběly a bylo by to asi jednodušší,“ přiznává trenérka USK ZVVZ Praha Natália Hejková.

Utkání začíná v 19 hodin v pražské Folimance. Radiožurnál vás bude o jeho průběhu informovat.

Pavel Petr, Marek Augustin, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme