Muž v komickém převleku přepadl čtyři banky, soud mu vyměřil devět let vězení

Jan Milčák z Třebíče, který během čtyř let přepadl celkem čtyři banky, má jít na devět let do vězení. Takový je zatím nepravomocný rozsudek Krajského soudu v Brně. Loupežemi chtěl devětadvacetiletý muž řešit svoje finanční potíže. Při činu se vždy maskoval žertovným převlekem a úřednicím vyhrožoval maketou pistole.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Krajský soud, Brno

Krajský soud, Brno | Foto: Eva Odstrčilová

Z bank v Třebíči a v Praze si zloděj odnesl celkem více než jeden milion tři sta tisíc korun.

Podle soudu však není Jan Milčák typický kriminálník – proto mu také pro výkon trestu určil věznici s ostrahou, přestože by pachatel jinak mohl skončit v přísnějším typu káznice.

Státní zástupce Ivan Hrazdíra s rozhodnutím nesouhlasí. „Soud se měl také zabývat tím, pro jakou trestnou činnost je pan obžalovaný před soudem, a nejsem si zcela jistý, zda se plně touto otázkou zabýval,“ poznamenal Hrazdíra.

Ani obžalovaný není spokojený. Devítiletý trest se mu prý zdá příliš vysoký, jak uvedl jeho advokát Tomáš Rosický. „Ponechali jsme si lhůtu pro případné zvážení, zda budeme, či nebudeme podávat odvolání,“ řekl advokát.

Vlasta Gajdošíková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme