Pražský Lev zdolal Magnitogorsk a ve finále KHL se ujal vedení 2:1

Hokejisté pražského Lva se opět přiblížili zisku Gagarinova poháru. Ve finále KHL vedou nad Magnitogorskem 2:1 na zápasy. Třetí zápas vyhráli po dvou gólech Azeveda a jednom zásahu Sekáče 3:1.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Sekáč právě střílí úvodní gól třetího finále, ve kterém Lev Praha porazil Magnitogorsk

Jiří Sekáč právě střílí úvodní gól třetího finále, ve kterém Lev Praha porazil Magnitogorsk | Zdroj: ČTK

Před vyprodanou O2 Arénou se dostal Lev rychle do vedení. Hned ve druhé minutě obkroužil Sekáč branku Košečkina a podél jeho betonu zasunul puk do sítě.

Lev pokračoval ve svém tradičním stylu, vycházel z vynikající defenzivy a spoléhal na nebezpečné protiútoky. Ve druhé části mohl zvýšit vedení domácích Novotný a pak měl druhou šanci v utkání Sekáč.

Nakonec se před koncem druhé třetiny prosadili hosté. Mozjakin tvrdou střelou vymetl horní roh Vehanenovy branky.

Ve třetí třetině měl první možnost na vstřelení rozdílového gólu Azevedo po ideální přihrávce Ševce, ale brankáře nepřekonal. To se mu povedlo až devět minut před koncem utkání, kdy ho k zakončení vybídl obránce Oystrick.

V závěru utkání si Magnitogorsk vynutil velký tlak a v 59. minutě se dočkal vyrovnání, když vynikajícího Vehanena prostřelil Pare. Odpověď českého týmu ale přišla hned za minutu. 25 vteřin před koncem trefil druhé vítězství ve finálové sérii Azevedo.

Finále play off Kontinentální hokejové ligy - 3. zápas:

Lev Praha - Metallurg Magnitogorsk 3:2 (1:0, 0:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 2. Sekáč (Thörnberg, Vrána), 51. Azevedo (Oystrick, Mäenpää), 60. Azevedo (Mäenpää) - 39. Mozjakin (Zaripov), 59. Paré (Mozjakin, Lee). Rozhodčí: Olenin, Rönn - Sivov, Šeljanin. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. Diváci: 16.435. Stav série: 2:1.
Lev: Vehanen - Ševc, Mäenpää, Němec, Oystrick, O'Byrne, Gragnani, Nakládal, Jaakola - Azevedo, Novotný, Zackrisson - Thörnberg, Vrána, Sekáč - Řepík, Kapanen, Birner - Kubalík, Cingel, Matai. Trenér: Kari Jalonen.
Magnitogorsk: Košečkin - J. Birjukov, Antipin, S. Těreščenko, Chabarov, Malenkych, Lee, Ibragimov - Zaripov, Jan Kovář, Mozjakin - Paré, Juňkov, Osala - Kosov, Malinovskij, Platonov - Timkin, Brent, Potěchin. Trenér: Mike Keenan.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme