Finové a Dánové si na MS poprvé připsali 3 body, zvítězilo i Lotyšsko a Švédsko

Hokejisté Dánska slaví po třetím zápase na mistrovství světa první výhru. Seveřané zdolali Itálii jasně 4:1. Premiérové tři body za vítězství si na šampionátu v Minsku připsalo i Finsko, které porazilo Německo 4:0. Ve večerních duelech přestřílelo Lotyšsko výběr Kazachstánu 5:4 a Švédsko zdolalo 2:1 Norsko.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Emil Kristensen (vlevo) se raduje z gólu, který právě vstřelil Itálii

Emil Kristensen (vlevo) se raduje z gólu, který právě vstřelil Itálii | Zdroj: ČTK

Italský brankář Bellissimo se za pukem v brance ohlížel poprvé už ve 3. minutě - z dorážky skóroval Jesper Jansen. Dánové ale o vedení ještě před přestávkou přišli, když stav vyrovnal bekhendovou střelou Kostner.

Dánský tým utkání rozhodl během 29 vteřin druhé dvacetiminutovky. Chybu Italů v rozehrávce nejprve potrestal Hanse, poté se díky teči Scandella ujala střela Kristensena. Svěřenci trenéra Karlssona už náskok uhájili. Z trefy do prázdné branky se ale ještě radoval Staal.

Právě s Italy se střetne už ve středu v Minsku česká hokejová reprezentace.

Finové věděli, že v duelu s Němci nesmí zaváhat, a podle toho se také odvíjelo dění na kluzišti. Obhájci čtvrté příčky z loňského šampionátu svoji převahu poprvé zúročili v 10. minutě, když se krásnou ránou pod břevno předvedl Kontiola. Další zásah přidal ještě v úvodní třetině důrazný Immonen.

Konečný výsledek se pak zrodil v polovině utkání. Ve 32. minutě se pod horní tyčku trefil Palola a vzápětí zakončil rychlý brejk Komarov.

V bitvě dvou neporažených celků Norska a Švédska se na góly čekalo až do druhé třetiny, kdy rychlý protiútok Norů uklidil za záda švédského brankáře Olden. Po značné převaze modro-žlutých vyrovnal při přesilové hře Lindström. Obrat pak dokonal střelou zblízka Klasen.

Už druhou výhru ze tří zápasů vybojoval v Minsku tým Lotyšska. Utkání plné zvratů rozhodl Juris Štals. Se ziskem šesti bodů se Lotyši v tabulce skupiny B dotáhli na druhou pozici, o kterou se dělí s Američany.

Mistrovství světa v hokeji v Minsku:

Skupina A

Itálie - Dánsko 1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 13. Kostner (Scandella) - 3. J. Jensen (Bjorkstrand, Storm), 36. Hansen, 37. Kristensen (Jakobsen, Boekder), 58. Staal (Boekder, Larsen). Rozhodčí: Jeřábek (ČR), Nord - Dahmen (oba Švéd.), Carnathan (USA). Vyloučení: 4:4. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 5092.

Norsko - Švédsko 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 23. Olden (Skroder) - 37. Lindström (Nygren, Möller), 48. Klasen (Nyquist, Erixon). Rozhodčí: Sidorenko (Běl.), Rönn - Puolakka (oba Fin.), Semjonov (Est.). Vyloučení: 7:6. Využití: 0:1. Diváci: 6389.

Skupina B:

Německo - Finsko 0:4 (0:2, 0:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 10. Kontiola (Lehterä), 15. Immonen (Lajunen, Huhtala), 32. Palola (Kontiola), 33. Komarov (Karalahti, Ohtamaa). Rozhodčí: Fraňo (ČR), Olenin (Rus.) - Hull (Kan.), Valach (SR). Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 10.959.

Kazachstán - Lotyšsko 4:5 (2:1, 2:3, 0:1)

Branky a nahrávky: 5. Žajlajov (Semjonov, Krasnoslobodcev), 20. Rymarev (Antropov, Savčenko), 40. Antropov (Dallman), 40. Blochin (Dallman) - 2. Indrašis (Štals, J. Redlihs), 24. Kulda (M. Redlihs, Keninš), 30. Kulda (Indrašis), 35. M. Redlihs (Sotnieks, Daugavinš), 44. Štals (Galvinš). Rozhodčí: Dremelj (Slovin.), Vinnerborg (Švéd.) - Lederer (ČR), Leermakers (Niz.). Vyloučení: 3:9. Využití: 2:1. Diváci: 10.870.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme